Transport gratuit al elevilor din strada Fabricii la şcolile din oraş

HomeSocial

Transport gratuit al elevilor din strada Fabricii la şcolile din oraş

 

strada fabricii locuinte socialeUn proiect de hotărâre ce urmează a fi supus dezbaterii în şedinţa Consiliului Local de joi, 29 septembrie, prevede asigurarea, din bugetul local, a transportului gratuit al elevilor din strada Fabricii, aflaţi sub măsuri de protecţie socială, de la domiciliu, la unitatea şcolară şi înapoi casă. Circa 120 de copii din strada Fabricii ar urma să beneficieze de acest proiect.

„Elevii sunt într-o continuă situaţie de risc din cauza resurselor financiare insuficiente satisfacerii nevoilor sociale, iar familiile din care provin minorii fac parte din categoria persoanelor defavorizate aflate la limita subzistenţei, din cauza motivelor de ordin social şi economic. Din această cauză, rata abandonului şcolar în cartierul din strada Fabricii este extrem de ridicată. Potrivit prevederilor din Legea educaţiei naţionale, «Elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutela beneficiază de gratuitate pentru toate categoriile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic»”, se arată în expunerea de motive.

Cei mai mulţi copii din strada Fabricii învaţă la Școala nr. 2, până acum, pentru asigurarea transportului şcolar implicându-se şi Fundaţia Pacea, dar şi o firmă privată de transport. O decizie asupra acestui proiect se va lua în şedinţa de joi a Consiliului Local, una publică, ce va începe la ora 12.00.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0