HomeSocial

Traficanții de arme și-au recunoscut faptele

Patru persoane din cele cinci reținute anul trecut la Roman au recunoscut în fața judecătorilor că făceau comerț ilegal cu arme. Ei au fost reținuți, anul trecut, într-o benzinărie din Roman, în timp ce încercau să vîndă o pușcă de vînătoare.

 

 

Miercuri, la Tribunalul Neamț a avut loc procesul în care Daniel Ursache, Ovidiu Marian Leonte, Florin Cătălin Chirilă, Adrian Anton și Iosif Ursache sînt acuzați de constituirea unui grup infracțional, aderarea sau sprijinirea unui asemenea grup.

Potrivit procurorilor, inculpații au sustras și au introdus, în mod ilegal, pe teritoriul României, patru arme de foc în stare de funcționare – două arme de vînătoare marca Bernardelli, calibru 12 milimetri, și două pistoale Beretta, precum și 150 de cartușe, diverse calibre. Armele au fost sustrase la data de 9 februarie 2006, din localitatea Passago – Milano, de către inculpații Adrian Anton și Daniel Ursache. Armele au fost depozitate, ulterior, în locuința lui Ovidiu Marian Leonte, care este suspectat că a mai deținut, anterior, alte două pistoale cu glonț. De asemenea, Daniel Ursache este suspectat că a mai vîndut, în Roman, o armă de vînătoare cu 500 de euro.

Pe 11 octombrie 2011, pe raza localității Roman, inculpații au fost depistați avînd asupra lor una din armele de vînătoare, pe care intenționau să o vîndă contra sumei de 500 de euro. Procurorii i-au reținut, după o operațiune spectaculoasă, într-o benzinărie Petrom, la ieșirea din Roman spre Iași, unde aceștia au oprit să alimenteze mașina.

Miercuri, la procesul de la Tribunalul Neamț, Iosif Ursache și-a susținut, în continuare, nevinovăția, în timp ce amicii săi și-au recunoscut faptele. Urmează ca, săptămîna viitoare, instanța să se pronunțe asupra cazului.

Comentarii

WORDPRESS: 0