HomeSocial

Traficanții de arme au fost condamnați la închisoare

Miercuri, patru dintre traficanții de arme prinși la Roman anul trecut au fost condamnați la pedepse cu închisoarea, cuprinse între un an și cinci ani.

 

 

Astfel, Daniel Ursache a primit trei ani de închisoare cu executare, el fiind acuzat de aderarea la un grup infracțional. Ovidiu Marian Leonte, cel care a ascuns în casa sa armele, și Florin Chirilă au fost condamnați la cîte un an de închisoare tot cu executare.
Liderul grupării, Adrian Anton, a primit cinci ani de închisoare. Întrucît el se află deja în Penitenciarul din Iași, unde ispășește o pedeapsă de șase ani închisoare pentru o altă infracțiune, prin contopirea pedepselor s-a menținut pedeapsa cea mai mare, și anume cea de șase ani.

Sentința pronunțată de magistrații Tribunalului Neamț nu este definitivă, ea putînd fi atacată cu recurs în termen de zece zile.

Potrivit procurorilor, inculpații au sustras și au introdus, în mod ilegal, pe teritoriul României, patru arme de foc în stare de funcționare – două arme de vînătoare marca Bernardelli, calibru 12 milimetri, și două pistoale Beretta, precum și 150 de cartușe, diverse calibre.
Armele au fost sustrase la data de 9 februarie 2006, din localitatea Passago – Milano, de către inculpații Adrian Anton și Daniel Ursache. Armele au fost depozitate, ulterior, în locuința lui Ovidiu Marian Leonte, care este suspectat că a mai deținut, anterior, alte două pistoale cu glonț.
De asemenea, Daniel Ursache este suspectat că a mai vîndut, în Roman, o armă de vînătoare cu 500 de euro.

Marți, 11 octombrie 2011, pe raza localității Roman, inculpații au fost depistați avînd asupra lor una din armele de vînătoare, pe care intenționau să o vîndă contra sumei de 500 de euro. Procurorii i-au reținut, după o operațiune spectaculoasă, într-o benzinărie Petrom, la ieșirea din Roman spre Iași, unde aceștia au oprit să alimenteze mașina.

Comentarii

WORDPRESS: 0