Prima paginăSocial

Trafic îngreunat pe E 85 în luna iunie, pentru lucrările la trecerea la nivel cu calea ferată

Trafic îngreunat pe E 85 în luna iunie, pentru lucrările la trecerea la nivel cu calea ferată

Dimensiune text

În luna iunie, pe șoseaua DN 2 – E 85, la ieșirea din Roman spre Iași, în zona fostului Liceu nr. 1, se vor desfășura lucrări de reabilitare a trecerii la nivel cu calea ferată, a anunțat joi, 27 mai, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

După mulți ani de disconfort pentru șoferi și repetate reparații punctuale asupra trecerii la nivel cu calea ferată la ieșirea din Roman spre Iași, CFR a agreat în sfârșit, anul trecut, proiectul de reabilitare a zonei, adică soluția unei singure linii – una prin care șoseaua va urma a fi tranzitată doar de o singură linie de cale ferată, iar pe celelalte două, în zona agenților economici, se va ajunge printr-un sistem de macazuri.

Până la derularea procedurilor de scoatere la licitație a acestei lucrări – despre care autoritățile locale afirmă că ar putea începe în partea a doua a acestui an –, este nevoie din nou de reparații punctuale, care se vor desfășura timp de două săptămâni, în perioada 9-22 iunie, acțiuni discutate de autoritățile implicate – CFR, poliție, primărie – în ultima perioadă. Este vorba despre o intervenție cu caracter temporar, de înlocuire a dalelor din cauciuc cu dale din beton armat, reabilitarea zonei de infrastructură și intervenția cu covor asfaltic în acea zonă.

„În luna iunie, se va interveni la trecerea la nivel cu calea ferată de pe E 85. S-a stabilit că lucrările vor avea loc în perioada 9-22 iunie. Au început demersurile, unele materiale au fost deja aduse – acele dale din beton care urmează să fie amplasate de către CFR în zona trecerii la nivel cu calea ferată. S-a stabilit un calendar ferm pentru aceste activități, cu ore când se va lucra, pe un sens sau celălalt, astfel ca tranzitul să fie cât mai puțin îngreunat. Totodată, va fi un interval când zona va fi blocată integral, astfel că din seara de sâmbătă, 12 iunie până în dimineața zilei de duminică, 13 iunie, în intervalul 18.00 06.00, accesul va fi restricționat total, pentru a se putea interveni în acea zonă”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

În momentul de față, reprezentanții Primăriei Roman, ai Poliției Locale și ai Poliției naționale fac împreună pregătirile pentru această intrvenție, precum și pentru stabilirea rutei ocolitoare pentru noaptea în care circulația va fi blocată complet în zona trecerii la nivel cu calea ferată. „Pentru această noapte, sunt mai multe propuneri de rute ocolitoare, care vor fi stabilite de Poliția Roman și care vor fi transmise și poliției locale. Sunt luate în calcul folosirea Arterei ocolitoare Roman Est sau devierea circulației prin Cordun, dar nu sunt excluse alte variante”, a mai precizat primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0