Trafic îngreunat în acest weekend pe E 85, la ieșirea din Roman spre Iași

HomeSocial

Trafic îngreunat în acest weekend pe E 85, la ieșirea din Roman spre Iași

Primăria municipiului Roman a anunțat că, sâmbătă și duminică, pe strada Ștefan cel Mare – E 85, la ieșirea din municipiul Roman spre Iași, vor fi efectuate lucrări curente de reparații la trecerea la nivel cu calea ferată, din zona fostului Liceu nr. 1, astfel că traficul rutier va fi îngreunat în cele două zile.

„În zilele de 12 și 13 decembrie se vor efectua reparații la trecerea la nivel cu calea ferată pe E 85, în zona Liceului 1, unde CFR va interveni pentru reabilitare, reparații curente. Se va lucra toată ziua, astfel că se va circula mai dificil în zonă în cele două zile”, a declarat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Conform unor declarații anterioare ale acestuia, după nenumăratele discuții din ultimii ani privind reabilitarea zonei, CFR a agreat în sfârșit un proiect care poate fi implementat într-o perioadă relativ scurtă, adică soluția unei singure linii – una prin care șoseaua va urma a fi tranzitată doar de singură linie de cale ferată, iar pe celelalte două, în zona agenților economici, se va ajunge printr-un sistem de macazuri. Urmează ca CFR să scoată în procedură de achiziție acest studiu de fezabilitate, pentru proiectare și execuție.

Studiu de fezabilitate pentru pasarela peste calea ferată

În ceea ce privește proiectul de construire a unei pasarele peste calea ferată în acea zonă, pe data de 10 septembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus aplicația de finanțare pentru proiectul «Elaborare Studiu de Fezabilitate, P.A.C. și Proiect Tehnic de Execuție pentru „Pasaj superior pe DN2, peste CF la Roman, Km.332+961”», în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Conform unui comunicat al CNAIR, proiectul realizării studiului de fezabilitate pentru pasarelă, cu o durată de 12 luni, are o valoare totală de 870.302 de lei, va fi finanțat prin POIM 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 624.803,42 lei, 15% contribuția proprie 110.259,43 lei, restul de 135.239,15 lei, reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0