Trafic deviat de pe podul de la Luțca, pentru lucrările de modernizare

HomeSocial

Trafic deviat de pe podul de la Luțca, pentru lucrările de modernizare

 

Participanții la trafic care au traseu pe podul de la Luțca, din comuna Sagna, situat pe drumul județean DJ 207A, trebuie să folosească rute ocolitoare, întrucât acest obiectiv este supus unul amplu proiect de modernizare, investiție derulată de către Consiliul Județean (CJ) Neamț, care a demarat în această săptămână, iar pentru o perioadă podul nu va putea fi utilizat, informează CJ Neamț.

„Este o lucrare esențială pentru infrastructura rutieră din zona Romanului, având în vedere că acest pod nu a fost reparat niciodată de când a fost construit, anii ’65-’70, și este într-o stare avansată de degradare. Lungimea totală a lucrării este de 216 metri, iar valoarea este de 6,8 milioane de lei. Banii provin din Programul Național de Dezvoltare Locală. Sunt convins că va fi o lucrare de calitate, realizată în termenul stabilit în graficul de execuție. Angajamentul pe care mi l-am asumat în fața cetățenilor este că în acest prim mandat de președinte de Consiliu Județean, voi moderniza 90% din infrastructura rutieră! Nu vreau să îi dezamăgesc pe nemțeni“, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Reparațiile pe DJ 207D Gâdinți-Sagna și la podul de la Luțca au fost solicitate în dese rânduri de către cetățenii din zonă, dar și de către autoritățile locale, care au cerut sprijinul Consiliului Județean Neamț. Ca variantă ocolitoare, poate fi folosit drumul județean DJ 207D Gâdinți-Sagna, la care lucrările de asfaltare au fost finalizate. Acest sector de drum a fost modernizat pe o lungime de 7 kilometri și s-au trasat marcajele rutiere, iar până la recepția finală se vor executa și lucrările de semnalizare și siguranță rutieră. Era un tronson pe care lucrările trebuiau urgentate, deoarece se circula în condiții grele, drumul fiind pietruit.

„Sunt fericit să văd încă o lucrare de modernizare a infrastructurii rutiere nemțene aproape de finalizare! Le-am promis nemțenilor mei, la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, că în 4 ani, peste 90% din drumurile județene vor fi modernizate și m-am ținut de cuvânt!“, a mai declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0