Prima paginăSocial

„Tradiții și obiceiuri pascale” la Protoerie

Dimensiune text

Joi, 5 aprilie, sala de festivități a Protoeriei Roman va găzdui o manifestare cultural-artistică dedicată sărbătorilor pascale realizată de un grup de elevi și preșcolari din Roman.

 

 

Intitulată „Tradiții și obiceiuri pascale la români”, manifestarea va cuprinde un program artistic susținut de elevii de la clasele I și a III-a de la Colegiul Național „Roman-Vodă” și de la Grădinița cu program prelungit nr. 5 din Roman. „După programul artistic prezentat de copii, voi prezenta un cuvînt despre semnificațiile și tradițiile pascale. Copiii vor avea posibilitatea să vizioneze și fragmente din filmul documentar «Patimile lui Iisus»”, a precizat preotul Florin Aurel Țuscanu, protopop la Protoeria Roman.

Copiii au pregătit pentru această activitate și o expoziție de ouă încondeiate și desene cu tematică legată de sărbătorile pascale. Pentru strădania lor, copiii vor fi răsplătiți de gazde cu dulciuri și iconițe. Manifestarea se desfășoară în urma unui parteneriat încheiat cu cele două unități de învățămînt din Roman, în cadrul săptămînii „Școala altfel”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0