Toți elevii din Roman sunt așteptați de luni la școală. Ce scenarii sunt prevăzute pentru localitățile din județ

HomeSocial

Toți elevii din Roman sunt așteptați de luni la școală. Ce scenarii sunt prevăzute pentru localitățile din județ

Începând de luni, 8 februarie, toți elevii din municipiul Roman sunt așteptați din nou în bănci la școală, în urma unei decizii adoptate vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț, având în vedere un ordin comun emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării în acest sens, după cum a anunțat în cadrul unei conferințe de presă prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Ordinul comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, prevede trei scenarii pentru reluarea cursurilor de luni, 8 februarie, în semestrul al doilea.

Astfel, unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1 la 1.000 de locuitori vor începe școala pe „scenariul verde”, adică vor veni în bănci preșcolarii, toți elevii ciclurilor primar și gimnazial și toți elevii de liceu. Municipiul Roman se află în această situație, având vineri, 5 februarie, incidența pe ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori de 0,95.

Unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1 și mai mică sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori vor începe școala pe „scenariul galben”, adică vor veni în bănci preșcolarii, elevii ciclului primar, elevii din anii terminali de gimnaziu și de liceu (clasa a VIII-a și clasa a XII-a) și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, ceilalți urmând a desfășura cursurile în regim online.

Unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la 1.000 de locuitori vor începe școala pe „scenariul roșu” – cursuri exclusiv online.

Conform prefectului de Neamț, din cele 326 de unități de învățământ din județ, două vor activa sub „scenariul roșu” (din comuna Moldoveni), 108 pe „scenariul galben” și 216 pe „scenariul verde”. În funcție de evoluția epidemică ulterioară a localităților, se va putea discuta despre trecerea unităților de învățământ dintr-un scenariu în altul.

Ordinul menționat anterior prevede măsurile de siguranță sanitară pentru reluarea cursurilor – între acestea numărându-se obligativitatea purtării măștii peste tot pentru elevi, cadre didactice și restul personalului, triaj observațional al elevilor, păstrarea distanței de un metru sau menținerea ușilor deschise, dacă este posibil –, precum și recomandări pentru părinți (vezi măsurile complete menționate în Ordin la finalul articolului).

Scenariile stabilite vineri în CJSU Neamț pentru unitățile de învățământ din județ:

b3

 

Ordinul comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ:

Ordin-al-ministrului-educatiei-si-al-ministrului-sanatatii-nr.-3235_93-din-05-februarie-2021

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0