Top filme cu și despre dinozauri, creaturile care au stăpânit planeta noastră în trecut

HomeAdvertorial

Top filme cu și despre dinozauri, creaturile care au stăpânit planeta noastră în trecut

Spre deosebire de creaturile mitice, legendare, care țin de tărâmul fanteziei, dinozaurii au existat cu certitudine pe Terra, după cum arată numeroasele dovezi științifice care continuă să fie descoperite. Se poate spune că dispariția acestei civilizații – un eveniment tragic în sine – a fost totuși elementul esențial care a permis dezvoltarea societății umane, până la modul în care cunoaștem astăzi umanitatea.

Cum ar fi fost însă interacțiunea dintre oameni și dinozauri? Această idee teribilă la prima vedere, dar cu mult spirit de aventură, este explorată de cele mai multe filme cu și despre dinozauri. Producțiile de succes conțin în titlu termenul „Jurassic”, care face referire la o perioadă geologică care a durat aproximativ 55 de milioane de ani, fiind precedată de Triasic și urmată de Cretacic. Denumirea provine de la Munții Jura, unde au fost identificate pentru prima dată straturile de calcar din acea perioadă. Iată mai jos câteva filme care merită vizionate de către cei interesați de această lume fascinantă a dinozaurilor:

Jurassic Park (1993)

Un film clasic, Jurassic Park a revoluționat industria cinematografică. Cu suspans și multă emoție, filmul spune povestea unor dinozauri clonați dintr-un parc de animale sălbatice, care scapă însă de sub control. Producția regizată de Steven Spielberg a primit Premii Oscar pentru efecte vizuale, mixaj sunet și editare sonoră. Povestea palpitantă rămâne una de actualitate, o referință în domeniul filmelor cu monștri de orice tip.

Jurassic World (2015)

În regia lui Colin Trevorrow, filmul SF din 2015 ne arată o insulă fictivă care găzduiește dinozauri modificați genetic. Dorința oamenilor de a deține controlul se dovedește a fi imposibil de realizat, astfel că dinozaurii amenință din nou întreaga societate. Indominus rex, un dinozaur masiv și inteligent, ar putea ajunge pe continent, ceea ce ar declanșa haosul… cum decurg lucrurile, se poate afla vizionând acest film foarte apreciat de public.

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Într-o continuare a filmului anterior prezentat, Owen Grady și Claire Dearing se întorc pe Isla Nublar pentru a salva dinozaurii rămași în viață de la un vulcan gata să erupă – un nou scenariu apocaliptic. Acest blockbuster are elemente amuzante și reprezintă o altă abordare a spiritului de aventură în filme cu creaturi gigantice.

Jurassic World: Dominion (2022)

Lansat anul trecut, filmul continuă franciza de succes Jurassic World. Acum, este înfățișată o lume în care dinozaurii și oamenii pot trăi, aparent, împreună. Un nou spectacol vizual impresionant, cu intrigi interesante și multă, multă aventură! În Box Office, filmul a depășit 1 miliard de dolari încasări.

Divertisment cu dinozauri – mai mult decât filme

Subiectul reprezentat de dinozauri este unul de actualitate și de mare interes în societate. Nu întâmplător există atât de multe parcuri tematice cu dinozauri, iar lumea jocurilor video cuprinde desigur titluri cu această temă. Emblematic este The Dinosaur Game, probabil cel mai simplu joc cu dinozauri, dar atât de celebru. Este vorba despre un joc de browser dezvoltat de Google și integrat în browserul web Google Chrome. Creat în 2014, jocul poate fi accesat ca formă de distracție în momentul în care browserul nu se poate conecta la rețeaua de internet. Un Tyrannosaurus Rex pixelat trebuie ghidat printr-un peisaj cu defilare laterală, evitând obstacolele – un joc aparent infinit.

Desigur, există și jocuri video cu dinozauri mult mai complexe, așa cum este Jurassic World Evolution 2, lansat în 2021 pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Project Scarlett, Project xCloud și Microsoft Windows. Marile creaturi care au dominat în trecut planeta sunt prezente și în multe din titlurile disponibile la NetBet păcănele online (L1160651W000195 ONJN). Sloturi precum Dino PD de la Push Gaming, Jurassic Giants de la Pragmatic Play, Jurassic Island de la Playtech sau Jurassic Party de la Relax Gaming sunt doar câteva exemple relevante în această categorie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0