Top 5 cei mai bogați gambleri din lume

HomeAdvertorial

Top 5 cei mai bogați gambleri din lume

În timp ce majoritatea oamenilor susțin că toate jocurile de cazino se bazează pe noroc pur, există câțiva jucători cu experiență, cu o carieră de succes în gambling. Acești experți în jocuri de noroc susțin ideea conform căreia câștigarea de premii la cazinourile terestre sau online implică multă experiență și cunoștințe solide, așadar, nu este suficient doar să ai noroc la biletul zilei pentru a deveni milionar. Vom vedea în continuare care sunt cei mai bogați gambleri din lume.

 

1) Bill Benter

Valoare netă: 100 de milioane de dolari anual

Faimos pentru: Blackjack, curse de cai

Un geniu al matematicii, Bill Benter a studiat fizica și, după obținerea diplomei, a decis să-și folosească cunoștințele pentru a număra cărți la mesele de blackjack. De fapt, el și-a îmbunătățit metodele cu puținul ajutor al cărții lui Edward Thorp.

După 7 ani de înfrângerea casei, Benter a ajuns să fie interzis în majoritatea cazinourilor din Las Vegas și s-a mutat în Hong Kong. În timp ce trăia în Asia, împreună cu Alan Woods a creat o formulă care ulterior i-a ajutat pe jucători să prezică rezultatul curselor de cai.

Mai exact, el a contribuit la crearea primei operațiuni de jocuri de noroc asistate de software, care este identificată ca una dintre cele mai de succes metode de anticipare a rezultatelor la curse. Zvonul spune că Bill Benter câștigă 100 de milioane de dolari anual, adunând adesea între 5 și 10 milioane de dolari într-o singură zi de cursă, ceea ce îl face cel mai bogat jucător din lume.

Și, în afară de a fi unul dintre cei mai renumiți jucători profesioniști, este cunoscut și ca filantrop și un mare donator.

 

2) Tony Bloom

Valoare netă: 1,7 miliarde USD

Faimos pentru: pariuri sportive și poker

Anthony (Tony) Bloom este o legendă a pokerului și președinte al unui club de fotbal. El este proprietarul celui mai mare sindicat de consultanță în domeniul jocurilor de noroc din Marea Britanie, Starlizard, o companie despre care se crede că face sute de milioane de lire sterline în fiecare an.

Angajații companiei folosesc metodologii complexe, precum și înțelegerea jocului, pentru a crea cote de fotbal chiar mai precise decât cele oferite de casele de pariuri. Aceste cote sunt apoi vândute anumitor pariori, astfel încât aceștia să obțină câștiguri pe termen lung.

În 2009, Bloom a preluat controlul clubului de fotbal Brighton & Hove Albion și a supravegheat promovarea în Premier League în 2017. Se crede că a investit peste 200 de milioane de lire sterline în Brighton, astfel încât clubul să poată beneficia de un stadion modern cu o capacitate mai mare.

Bloom a început să joace în copilărie, în timp ce își folosea banii de buzunar pentru a învârti rolele sloturilor cu fructe. Se spune că Bloom a folosit chiar și un act de identitate fals pentru a plasa câteva pariuri la vârsta de 15 ani. După ce a lucrat în contabilitate și mai târziu ca un simplu comerciant, a decis să devină un parior sportiv profesionist și să intre în cercul de jucători bogați.

 

3) Edward Thorp

Valoare netă: 800 milioane dolari

Faimos pentru: Blackjack, Baccarat

În calitate de profesor de matematică cu o diplomă de master în fizică și un doctorat în matematică, Thorp s-a remarcat cu un intelect peste medie. Cunoscut drept „tatăl numărării cărților”, Edward Thorp a inventat sistemul original și ulterior l-a folosit în situații din lumea reală.

Mai mult, el este autorul cărții: „Beat the Dealer: A Winning Strategy for the Game of Twenty-One”, care detaliază numărătoarea cărților, precum și sistemul său de puncte revoluționar, care a fost folosit cu succes de jucătorii de cărți din întreaga lume. Thorp a fost primul jucător care a folosit o simulare pe computer pentru a-și dezvolta strategiile de blackjack și ulterior a inventat metode de numărare a cărților care au ajutat foarte mult la îmbunătățirea șanselor jucătorilor.

Thorp a studiat blackjackul printr-o metodă sistematică și a examinat cu atenție fiecare parte a acestuia. A intrat în vizorul cazinourilor atunci când a început să câștige sumele imrpesionante de bani. În cele din urmă, Thorp și-a folosit inteligența pe piața bursieră și a făcut avere în titluri și fonduri speculative.

 

4) Andrew Black

Valoare netă: 670 milioane dolari

Faimos pentru: curse de cai

Andrew Black, antreprenor britanic, este proprietar de cai de curse și un jucător profesionist de bridge. A fondat Betfair, primul și cel mai mare schimb de pariuri din lume. Când era tânăr, Black a lucrat într-o afacere cu instrumente derivate, dar a devenit din ce în ce mai reușit ca jucător de cazino, câștigând în cele din urmă destui bani pentru a renunța la jocul său și pentru a se concentra asupra jocurilor de noroc. Deoarece jocurile de noroc nu i-au oferit suficient sprijin financiar, a luat decizia de a înființa o afacere cu software. În acel moment, a jucat ocazional bridge cu Wray și i-a arătat un prototip pe care l-a programat, care a atras atenția lui Wray.

Cei doi au lansat Betfair în 2000. În 2010, compania a fost listată la bursa din Londra la un preț de acțiune de 13 lire sterline (care l-a evaluat la 1,4 miliarde de lire sterline), ceea ce a constituit o acțiune de 15% a Black în valoare de aproximativ 200 de milioane de lire sterline.

 

5) Zeljko Ranogajec

Valoare netă: 600 milioane USD

Faimos pentru: Blackjack, curse de cai, keno, pariuri sportive

Cunoscut în întreaga lume sub numele de „Jokerul” și unul dintre cei mai bogați jucători din lume, Zeljko Ranogajec este un maestru matematician care a studiat legile bancare, financiare și fiscale. Totodată, el este un celebru om de afaceri australian și jucător profesionist, cu o cifră de afaceri anuală estimată de peste 1 miliard de dolari. Deși i-a plăcut să joace diferite jocuri de noroc, Ranogajec a stăpânit numărarea cărților de blackjack și a început să câștige profituri în timp ce plasează pariuri la cazinourile din Australia. Deținând un record pentru câștigarea a 7,5 milioane de dolari pe keno, este cunoscut drept unul dintre cei mai bogați jucători din lume.

Potrivit Daily Mail, Ranogajec a studiat comerțul și dreptul la Universitatea din Tasmania în anii 1980, când a colaborat cu un matematician talentat, David Walsh. Deși cursele de cai reprezintă obiectivul principal al Ranogajec, pariurile sportive sunt, de asemenea, un domeniu de interes. În ciuda faptului că depășește câștiguri de 3 miliarde de dolari din jocurile de noroc în fiecare an, Zeljko Ranogajec încearcă să stea departe de lumina reflectoarelor.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0