Prima paginăSocial

Tobogan instalat pe bloc pentru a curăța acoperișul de 20 de tone de pietriș

Tobogan instalat pe bloc pentru a curăța acoperișul de 20 de tone de pietriș

Dimensiune text

 

Un romașcan a solicitat sprijinul administrației publice locale pentru a înlătura o cantitate importantă de resturi de construcții de pe acoperișul blocului în care locuiește. În mod normal, astfel de lucrări trebuie să fie executate de proprietari, însă există și situații mai speciale când pot interveni echipele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU). Așa s-a întâmplat și în această săptămână, când 20 de tone de pietriș au fost coborâte de pe acoperișul blocului cu ajutorul unui dispozitiv special.

„Echipele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență au montat astăzi, 3 octombrie, un tobogan de evacuare a pietrișului. Solicitantul a cerut ajutorul Primăriei Roman pentru a nu distruge spațiul verde, aruncarea resturilor de pe acoperiș nefiind cea mai optimă și eficientă variantă. În cursul zilei de astăzi, cele aproximativ 20 de tone de pietriș vor fi înlăturate, iar cetățenii blocului vor putea să-și construiască un acoperiș, cu respectarea prevederilor legale”, au anunțat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

De altfel, de-a lungul acestui an, echipele SVSU au mai intervenit pentru demolarea unor acoperișuri sau a unor țigle de pe blocuri, acestea putând pune în pericol viața sau bunurile din zonă. Gestul celor de la SVSU, care au montat toboganul și au ajutat să curețe acoperișul, a fost apreciat de solicitant, care le-a mulțumit autorităților pe pagina de socializare a instituției. „Pentru promptitudinea de care aţi dat dovadă în rezolvarea problemei descoperite la terasa bocului, o cantitate considerabilă de piatră deasupra apartamentului de la adresa menţionată (piatră care provine de la ceilalți vecini care şi-au făcut terasele şi au «rezolvat» problemele personale şi la solicitarea pentru a colabora să rezolvăm problema au răspuns «nu este treaba mea», inclusiv asociaţia de locatari şi domnul preşedinte) vă mulţumesc în numele meu, personal, cât şi al familiei mele care va locui cât de curând în acel imobil. Implicarea dumneavoastră directă a făcut ca, la numai câteva zile de la semnalarea problemei, să fie şi rezolvată. Vă mulţumesc!”, a scris cetățeanul care a solicitat ajutorul.

Conform legii, blocurile, începând de la intrarea în scară și până la acoperiș, sunt în grija directă a proprietarilor, iar aceștia ar trebui să primească sprijin și consultanță pentru rezolvarea problemelor din partea asociațiilor de proprietari. În realitate, de cele mai multe ori problema acoperișurilor este tranșată între proprietari, cei de la etajele superioare.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1