Prima paginăSocial

„Toamna în culori şi imagini”, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

„Toamna în culori şi imagini”, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

Dimensiune text

 

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman a avut loc cea de-a doua ediţie a concursului judeţean „Toamna în culori şi imagini”, principala activitate a proiectului educaţional judeţean „Un tânăr educat, un mediu mai curat”. Desfășurat în acest an în data de 28 noiembrie, concursul a fost finanţat cu suma de 500 lei de Primăria Roman.

Proiectul a fost iniţiat de profesor Elena Gabriela Dascălu, în anul 2015, la nivel local, astăzi numărându-se printre proiectele aflate în calendarul activităţilor judeţene. „Scopul proiectului este creşterea calităţii educației şi promovarea unor metode de bune practici în lucrul cu elevii în vederea protecţiei mediului, a evitării distrugerii ecosistemelor şi a dezastrelor ecologice pe plan local şi naţional. Elevii noştri sunt capabili să adopte un comportament pozitiv privind protecţia mediului, însă au nevoie de orientare şi formare în acest scop. Prin acest proiect, mi-am propus să valorific potenţialul creator al elevilor folosind cunoștinţele şi abilităţile dobândite de elevi în cadrul modulelor de specialitate”, a afirmat profesor Elena Gabriela Dascălu.

Concursul „Toamna în culori şi imagini” s-a desfăşurat în sala de festivităţi a colegiului şi a avut trei secţiuni: machete, multimedia şi creaţie literară. Au fost atât participări directe, cât şi indirecte, din liceele din Roman şi judeţ. În vederea unei bune desfăşurări a concursului, s-au organizat expoziţii în sala de festivităţi, cu lucrările elevilor. Pentru a întregi atmosfera de toamnă tradiţională românească, s-a organizat şi o expoziţie de produse tradiţionale româneşti de toamnă. Din comisiile de jurizare au făcut parte cadre didactice din cadrul colegiului organizator, dar şi din cadrul Colegiului Tehnic „Danubiana” şi al Liceului Tehnologic „Vasile Sav” Roman.

Ziua concursului a debutat la ora 9:00, cu sosirea comisiilor de jurizare, care au vizualizat şi evaluat lucrările elevilor participanţi, iar la ora 11:00 a avut loc festivitatea de premiere, la care au fost invitaţi primarul Lucian Micu, viceprimarul Roxana Iorga şi consilier local Lăcrămioara Dana Păiuş. Festivitatea a fost deschisă de directorul Colegiului Tehnic „Petru Poni”, Mariana Gabriela Dascălu. În alocuţiunile lor, primarul Lucian Micu și viceprimarul Roxana Iorga au apreciat la superlativ lucrările elevilor, subliniind rolul deosebit de important al activităţilor educative în formarea tinerei generaţii, după care a fost interpretat imnului proiectului şi s-a desfășurat parada ECO de toamnă. Premiile la cele trei secţiuni au fost înmânate elevilor de către directorul Mariana Gabriela Dascălu.

„Un factor esenţial al ocrotirii naturii şi vieţii pe Pământ îl reprezintă educarea tinerei generaţii pentru  protejarea mediului înconjurător, aceasta presupunând însuşirea unor comportamente etice faţă de mediul înconjurător în viaţa de zi cu zi, cât şi luarea sau aplicarea unor măsuri ce influenţează sănătatea mediului”, a mai afirmat profesor Elena Gabriela Dascălu.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0