Prima paginăRural

Toalete vechi de peste 50 de ani la Școala Sagna

Dimensiune text

Conducerea Școlii Sagna a făcut noi demersuri la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț pentru finalizarea lucrărilor de amenajare a unor grupuri sociale moderne și de reabilitare termică a unității școlare.

 

 

Început în anul 2008, proiectul nu a putut fi finalizat din cauza lipsei banilor. „Proiectul de reabilitare a Școlii Sagna a costat 700.000 de lei, din care am primit, ca primă tranșă de finanțare, doar 100.000 de lei, astfel încît lucrările au rămas la nivel de fundație și de armături. Cum școala a fost implicată într-un proiect Comenius, care a presupus, anul trecut, vizita partenerilor străini, am făcut demersuri către Inspectoratul Școlar, în speranța că vom fi ajutați de minister pentru finalizarea lucrărilor începute în 2008. Lipsa fondurilor a făcut ca acest proiect să rămînă nefinalizat„, a precizat profesoara Gabriela-Elena Bohan, directoarea Școlii Sagna.

Conducerea Școlii Sagna consideră că amenajarea unor grupuri sanitare noi și montarea unei centrale termice sînt priorități pentru unitatea școlară. „Cele două structuri ale Școlii Sagna – Luțca și Vulpășești – unde funcționează o grădiniță, respectiv o școală cu clasele I-IV, au fost primele care au fost reabilitate integral. În Școala Sagna, unde sînt cei mai mulți copii, nu s-a mai putut continua acest proiect. Consider că acest proiect este o prioritate pentru școala noastră. Toaletele actuale sînt vechi, de peste 50 de ani. Sînt situate în curtea școlii și nu mai prezintă siguranță„, a spus directoarea școlii.

Îngrijorarea este cu atît mai mare cu cît, începînd din anul școlar 2012 – 2013, în unitatea școlară vor învăța și copiii de la clasa zero. Dacă demersul directoarei Gabriela-Elena Bohan va rămîne fără rezultat, singura posibilitate de a feri copiii de un incident nedorit rămîne montarea unor module de grupuri sanitare.


Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0