HomeEducatie

Titularizarea se împarte în 19 centre

Examenul de titularizare din luna august se va desfășura în 19 centre la care sînt arondate școlile cu posturi libere din județ.

 

 

Unitățile școlare vor avea libertatea de a angaja în vară cadrele didactice pe care le doresc. Concursul de titularizare va fi organizat în 19 centre de examen la nivelul întregului județ, la care sînt arondate toate unitățile de învățămînt care au catedre libere pentru viitorul an școlar. Dascălii care vizează un anumit post se vor înscrie pentru concurs la centrul la care este arondată școala care are postul vacant. În fiecare centru se vor organiza comisii de examen pentru toate disciplinele la care există posturi libere, subiectele urmînd a fi elaborate la nivelul centrului.

[sam id=”3″ codes=”true”]

În Roman vor fi centre de examen la Colegiul Național „Roman-Vodă” și la Școala „Vasile Alecsandri”, iar pentru școlile din mediul rural vor funcționa centre la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani și la Liceul „La Salle” din Pildești. Pentru concursul din august și etapele de mobilitate de pînă în acel moment, școlile din județ au anunțat 886 de norme sau fracțiuni de norme disponibile (550 în mediul rural și 336 în mediul urban). Cele mai atractive dintre acestea sînt, fără îndoială, cele 112 posturi/catedre titularizabile la nivel de unitate școlară (norme întregi, cu viabilitate de cel puțin patru ani), ocupanții acestora urmînd a fi angajați pe durată nedeterminată.

Comentarii

WORDPRESS: 0