Prima paginăRural

Tîrg de mărțișoare la Clubul Săbăoani

Dimensiune text

15 elevi din învățămîntul primar, membri ai Cercului de artă textilă din cadrul Clubul Copiilor din Săbăoani, au inițiat o acțiune de autofinanțare.

Cum pînă la 1 Martie mai sînt doar trei săptămîni, copiii s-au apucat să confecționeze mărțișoare pe care doresc să le vîndă în școala din sat.

 

 

Inițiativa a surprins conducerea Clubului Copiiilor, mai ales că acțiunea reprezintă un pionierat pentru instituția de învățămînt din comuna Săbăoani. „Este prima dată cînd are loc o acțiune care are ca scop autofinanțarea unui cerc din cadrul Clubului. Acțiunea este cu atît mai lăudabilă cu cît vine de la elevii claselor primare. Grupul care a inițiat această acțiune a stabilit că banii să fie reinvestiți în materiale pe care le vor folosi la realizarea lucrărilor din acest an din cadrul Cercului de artă textilă, coordonat de profesoara Cristina Miron„, a declarat profesoara Maria Petruț, directoarea Clubului Copiilor din Săbăoani.

Nu toate mărțișoarele lucrate de copii vor fi vîndute. Unele dintre acestea vor participa la diverse expoziții și concursuri din județ și din țară.

Preocupările elevilor din cadrul Cercului, frecventat de 135 de elevi, sînt îndreptate și spre expoziția de Paște organizată de Consiliul Județean.

Unele dintre lucrările cu tematică pascală ce vor prezentate și evaluate la județ vor participa, în Macedonia, la o expoziție care promovează tradițiile și obiceiurile tradiționale.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0