HomeEducatie

Tinerii vor afla consecințele violenței

Liceenilor li se vor explica care sînt consecințele juridice și sociale ale violenței. Acțiunea de conștientizare este parte a unei campanii naționale.

 

 

Polițiștii nemțeni au lansat, joi, o campanie care se adresează tinerilor cu vîrsta între 15-17 ani. Campania, intitulată „Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor!”, va avea un modul de informare, prin organizarea de întîlniri cu liceeni, și un modul care constă într-un concurs de creație, în care elevii pot participa cu eseuri antiviolență.

„Din analiza realizată la nivel național, în baza unui chestionar aplicat în rîndul elevilor de liceu, a reieșit faptul că, deși, în viziunea liceenilor, mediul școlar – în care își petrec o parte importantă din timp – este apreciat a fi unul caracterizat de siguranță, totuși, mulți dintre adolescenți menționează a fi prezente, în liceele lor, fenomene care ar putea diminua acest sentiment de siguranță. Printre fenomenele semnalate se numără hărțuiri, jigniri, umiliri între elevi, distrugerea unor bunuri din interiorul școlii, conflicte verbale, bătăi și utilizarea unui limbaj neadecvat. Scopul campaniei îl reprezintă reducerea riscului de implicare a elevilor de liceu în acte de violență”, a afirmat inspector principal de poliție Daria Ouatu, ofițer în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Acțiunea se va desfășura pînă în martie 2013, perioadă în care polițiștii vor organiza întîlniri cu elevii. În cadrul acestor întîlniri, tinerii vor viziona filmul educativ „Cheia e la tine!”, ce prezintă fapte dovedite ale unor deținuți aflați în Penitenciarul pentru minori din Craiova și Penitenciarul pentru femei Tîrgșor. Aceasta va constitui baza unor dezbateri despre consecințele juridice și sociale ce decurg din adoptarea unor comportamente antisociale. După ce vor avea loc activitățile de informare și transmitere a mesajului campaniei, se va organiza, în intervalul ianuarie – februarie 2013, concursul „Eseul meu antiviolență!”.

Comentarii

WORDPRESS: 0