Tinerii romaşcani au dezbătut problema corupţiei

Dimensiune text

Activităţile s-au derulat în cadrul proiectului „Cetăţenie şi legalitate”, derulat în parteneriat cu tineri din Italia, Spania, Serbia, Polonia şi Turcia.

Un grup de tineri romaşcani, coordonaţi de profesorul Ovidiu Albert, alături de tineri din Serbia, Italia, Spania, Polonia şi Turcia, a dezbătut, timp de câteva zile, aspecte legate de problema corupţiei. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul proiectului „Cetăţenie şi legalitate” şi s-au desfăşurat în Italia, la Rivoli. Proiectul, aflat la cea de-a patra ediţie, reprezintă a colaborare a comunităţii locale din Rivoli cu administraţia romaşcană şi comunităţile din celelalte oraşe participante la proiect.

„Discuţiile din cadrul proiectului s-au concentrat pe tema corupţiei, o temă de actualitate în toate ţările reprezentante în proiect, constatând, cu acest prilej, că, deşi există variante diferite de la o ţară la alta, problema centrală este aceeaşi. Am vizitat, cu acest prilej, şi câteva centre educative din Italia, clădiri care au aparţinut Mafiei italiene şi care au fost, apoi, confiscate de statul italian şi transformate în centre pentru activităţi instructive, culturale şi educative. Participarea la proiect a însemnat, pentru noi toţi, posibilitatea de a cunoaşte elevi şi profesori din alte ţări, alte comunităţi, cu care am stabilit legături. În urma contactelor stabilite, suntem pe punctul de a demara noi proiecte, împreună cu partenerii pe care i-am cunoscut în Italia”, a spus profesorul Ovidiu Albert.

Dincolo de discuţiile pe tema corupţiei, stagiul din Rivoli le-a permis romaşcanilor să cunoască obiective culturale şi istorice ale Italiei, dar şi să se familiarizeze cu câteva dintre caracteristicile culturale, istorice şi sociale ale ţărilor participante.COMENTARII

WORDPRESS: 0