Tinerii propun idei de dezvoltare a orașului, în cadrul proiectului „Roman 3D”

HomeSocial

Tinerii propun idei de dezvoltare a orașului, în cadrul proiectului „Roman 3D”

 

Luni, 24 aprilie, a avut loc deschiderea oficială a proiectului „Roman 3D – Economic, Social, Cultural”, inițiat de organizația KULT Hub. Proiectul își propune să analizeze orașul Roman din trei perspective – economic, cultural și social – şi în care sunt antrenaţi 30 de tineri din liceele romaşcane. Proiectul îşi propune dezvoltarea personală și profesională a participanţilor, prin organizarea de ateliere interactive, vizite în companii, întâlnirile cu oameni-model și învățarea prin experiențe directe.

„Roman 3D este un proiect educațional adresat liceenilor din oraș, este vorba despre ateliere interactive, vizite în companii, practic tot ceea ce trebuie să știe un elev, complementar cu ceea ce fac ei la liceu. Vom lucra cu abilitățile și convingerile lor. Proiectul a fost promovat online și în toate liceele din Roman, iar ce mai curioși și mai motivați dintre liceeni au răspuns apelului nostru. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de cinci zile, începând de astăzi. Ne dorim să îi provocăm pe tineri să pornească de la problemele cu care se confruntă în municipiul Roman și să creăm soluții și un plan de acțiune plecând de la ideile lor”, a afirmat Sebastian Hrib, coordonatorul proiectului Roman 3D.

„Particip cu mare drag la acest eveniment, a cărui idee mi-a plăcut foarte mult. Încă de la preluarea acestui mandat, mi-am dorit să implic foarte mult comunitatea în luarea deciziilor. Dar, pentru ca o comunitate să poată lua decizii eficiente, este necesar ca ea să fie educată în acest spirit. Eu cred că generația dumneavoastră, a tinerilor – generația care urmează să vină să ne ajute, în primul rând, și, ulterior, să ne ia locul -, trebuie să fie educată și din punct de vedere administrativ, dar și din punct de vedere al vieții de după școală. Mi-aș dori ca la Roman să vină o generație de tineri care să știe ce își doresc de la viață. Sunt convins că, după studiile universitare, mulți dintre voi veți dori să vă întoarceți acasă, așa cum îmi doresc și de la copiii mei. De aceea, responsabilitatea mea este mult mai mare, pentru că vreau să fac ceva din acest municipiu, un loc în care voi, tinerii, să vă întoarceți acasă după terminarea studiilor, să dezvoltăm împreună acest oraș. Vor urez succes în acest proiect, ne vom reîntâlni peste câteva zile și vă aștept pe voi să-mi împărtășiți din experiențele proiectului din această săptămână”, s-a adresat liceenilor primarul Lucian Micu, în cadrul evenimentului de lansare a proiectului.

Programul Roman 3D este derulat în parteneriat cu Kaufland România și cu sprijinul Primăriei Municipiului Roman, a Bibliotecii Municipale „George Radu Melidon” Roman, American Councils for International Education şi Hotel Roman Plaza. KULT Hub o organizație non guvernamentală, cu sediul în municipiul Roman, ce are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea activităților de dezvoltare personală și profesională în rândul tinerilor prin proiecte și programe educaționale.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0