Prima paginăEducatie

Tineri și neliniștiți

Dimensiune text

Potrivit raportului înaintat Ministerului Educației și Cercetării de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț, în cursul anului școlar trecut în școlile din județ s-au înregistrat nu mai puțin de 1.022 acte de violență.

 

Dintre acestea, 768 au fost cazuri de violență fizică, loviri între elevi, dar și situații în care au fost implicați atît elevi, cît și profesori.
De asemenea, au fost raportate 134 de furturi sau tentative de furt comise în incinta unităților de învățămînt, precum și 41 de cazuri de „insulte grave”.
În 23 de situații, elevii au distrus bunuri aparținînd școlilor, cadrelor didactice sau colegilor lor. În fine, au fost înregistrate și 39 de cazuri în care elevii au facilitat intrarea în școli a unor persoane străine (cele mai frecvente fiind cele în care un elev își cheamă în ajutor amicii pentru a-i aplica o „corecție” altui elev).

Situația este asemănătoare cu cea înregistrată în alte județe. Nu ne-am confruntat cu situații grave care să necesite intervenția poliției„, a spus inspectorul școlar pentru activitatea educativă, Florin Vasiliu.
Ministerul Educației și Cercetării a elaborat un plan de activități pentru combaterea violenței în rîndul tinerilor, care va intra în vigoare de la începutul anului școlar 2012 – 2013, care se bazează pe colaborarea școlii cu părinții și cu diverse alte instituții, Poliție, Jandarmerie, ONG-uri, pentru a preveni escaladarea violenței în rîndul elevilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0