Tichetele sociale vor fi date doar de două ori pe an

foto: cl1.jpg
cl2.jpg – Mihai Armanu a înlocuit-o în consiliul local pe Cătălina Pălăncianu

Proiectul consilierilor PSD, de alocare lunară a tichetelor în valoare de 40 de lei, a fost respins. A trecut, cu 13 voturi, proiectul de acordare, doar de sărbători, a tichetelor de 70 de lei. În locul  Cătălinei Pălăncianu, care a ales să fie director al Spitalului, a depus jurământ consilierul Mihai Armanu.

 

 

Consilierii locali romașcani s-au reunit, joi la prânz, în ședință ordinară, pentru a vota anumite proiecte de hotărâre ce țin de concesionări, repartizări de terenuri, actualizarea unui proiect și acordarea tichetelor sociale.

La începutul ședinței a fost schimbată și structura Consiliului Local Roman. În locul Cătălinei Pălăncianu, care a preluat funcția de manager interimar al Spitalului de Urgență Roman, a venit consilierul PDL Mihai Armanu (foto), care a primit aplauzele membrilor Consiliului Local după ce a depus jurământul.
Ulterior, patru proiecte de pe ordinea de zi, care țin de funcționarea Primăriei Roman, au trecut cu  votul în unanimitate al consilierilor locali.

Singurele discuții au fost pe marginea proietului de hotărâre privind acordarea de tichete sociale. Consilierul PNL Vasile Mocanu a dorit să afle de ce este nevoie de un nou proiect de hotărâre pentru acordarea tichetelor sociale și de ce nu se poate merge pe varianta de anul trecut, în care tichetele erau acordate lunar, nu doar la sărbători. Primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, a răspuns că, săptămâna trecută, administrația locală a primit cotele defalcate din TVA și banii de la Consiliul Județean, iar sumele sunt mai mici cu 60%, în comparație cu 2012, în condițiile în care pentru investiții sunt alocați cu puțin peste cinci milioane de lei, iar tot ceea ce înseamnă asistență socială în Roman reprezintă o cheltuială de peste șase milioane de lei.

Consilierul PSD Iulia Havrici a propus un amendament cu două subpuncte, având în vedere că bugetul nu este încă aprobat și că există posibilitatea de a se găsi surse de finanțare pentru ca oamenii din categoriile defavorizate să primească tichete în valoare de 40 de lei, nu de 70 de lei, dar în fiecare lună, nu doar de două ori pe an. Proiectul a fost supus la vot, dar a trecut în forma inițială, cu 13 voturi pentru, doar șapte consilieri locali fiind de acord cu amendamentul Iuliei Havrici.

La finalul ședinței de Consiliu Local, primarul Leoreanu le-a spus consilierilor locali că luni, 1 aprilie, sunt așteptați la o întrunire neoficială pentru a discuta pe marginea schiței de buget lucrată cu tehnicienii din Primărie. Bugetul municipiului Roman ar urma să fie votat pe data de 8 aprilie.


COMENTARII

WORDPRESS: 0