HomeSocial

Tichetele sociale de 40 de lei vor fi date până la Paşte

Primele tichete sociale vor fi eliberate în perioada 7 – 18 aprilie.

3.200 de romaşcani vor beneficia în acest trimestru de tichetele sociale pe care Primăria municipiului Roman le oferă. Dosarele cu documentele aferente trebuie depuse până pe data de 1 aprilie, dar cei care au beneficiat anul trecut de tichete sociale au depus deja dosarul aferent. Beneficiarii de tichete sociale sunt persoanele singure, pensionare sau persoanele cu handicap, care au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Roman şi realizează venituri ce nu depăşesc 750 lei pe lună pe membru de familie, dar şi orice familie în care cel puţin un membru este pensionar.

Dosarul trebuie să cuprindă mai multe acte, în funcţie de fiecare caz, iar dosarul întocmit la început de an este valabil tot anul, dacă situaţia materială nu se schimbă între timp.

Tichetele sociale se vor acorda de patru ori pe an: în perioada 7 – 18 aprilie, 16 – 27 iunie, 15 – 26 septembrie şi 8 – 19 decembrie. De fiecare dată, valoarea unui astfel de tichet va fi de 40 de lei. Cu bonurile valorice primite de la Primărie, romaşcanii vor putea achiziţiona alimente şi medicamente de la mai multe magazine şi farmacii din oraş.

Dacă toate cele 3.200 de dosare vor fi avizate pozitiv de funcţionarii Primăriei Roman, efortul bugetar pentru acordarea tichetelor, în acest trimestru, va fi de 128.000 de lei.

Astfel de bonuri valorice au fost acordate, anul trecut, în preajma Paştelui şi a Crăciunului, dar consilierii locali PSD au insistat ca tichetele să se acorde mai des, având în vedere valoarea nu foarte mare ce revine unui beneficiar.

Comentarii

WORDPRESS: 5
 • FLORENTA 10 ani ago

  VA MULTUMIM DOMNULE PRIMARU,DAR NU ESTE CAM PUTIN 40 DE LEI? CE PUTEM NOI O FAMILI SA LUAM PE MASA DE PASTE CU ACESTI BANI? O 100 DE LEI DACA DADEI ERAI PANEA LUI DUMNEZEU.

  • Italia 10 ani ago

   In primul rand tichetele sociale au fost initiativa PSD-ului. In al doilea rand tie nu iti ajungea oricat ar fi fost.

 • platitor de taxe si impozite 10 ani ago

  Din cate se observa in poze, sunt numai buni de scos la munca! Si sa nu-mi spuneti ca nu aveti ce le da de muncit, ca orasul asta zbiara de mizerie! I-ati obisnuit cu bani si munca ioc. La munca, PUTORILOR!

 • nimrod 10 ani ago

  Adica toti aia din poza primesc bani de moca?

 • nicoleta 10 ani ago

  Vin alegerile….Ce facem cu PMP ??? Afara cu ei….