Tichete sociale pentru mai mulți romașcani, în acest an

HomeSocial

Tichete sociale pentru mai mulți romașcani, în acest an

 

 

Numărul romașcanilor care vor beneficia de tichete sociale oferite de la bugetul local în acest an ar putea fi mai mare față de anul trecut. Primarul Lucian Micu a anunțat în conferința de presă săptămânală de luni, 18 martie, că limita veniturilor lunare nete pe membru de familie în care trebuie să se încadreze cei care vor depune actele pentru a beneficia de tichetele sociale va crește în 2019, față de anul trecut, de la 700 la 1.200 de lei.

„Din păcate, nu avem încă un buget, nici până la această oră, însă vom încerca să aprobăm în ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni – sau, dacă va fi cazul, într-o ședință de îndată – regulamentul pentru acordarea tichetelor sociale, având în vedere că perioada sărbătorilor pascale se apropie. Tichetele sociale vor fi acordate după aprobarea bugetului, dar, până atunci, beneficiarii acestora vor avea posibilitatea de a depune documentația. Începând din acest an, suma la care trebuie să se încadreze beneficiari este de 1.200 de lei pe membru de familie, astfel încât un număr cât mai mare de persoane cu venituri reduse să poată avea posibilitatea să obțină, de două ori pe an, cum v-am obișnuit, la sărbătorile de Paște și de Crăciun, aceste tichete sociale”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Programul de acordare de tichete sociale pentru alimente și medicamente se adresează familiilor în care cel puțin un membru este pensionar sau persoană cu handicap mediu, persoanelor singure pensionare, persoanelor singure încadrate în grad de handicap mediu care au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Roman şi realizează venituri nete ce nu depășesc, pentru acest an, suma de 1.200 de lei/lună/membru de familie. Tichetele sociale se vor acorda de două ori pe an, cu ocazia Sărbătorilor Pascale și cu prilejul sărbătorii de Crăciun. Anul trecut, de acest sprijin au beneficiat 1.700 de persoane.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0