Home

Testări ale atleților juniori romaşcani, la Cupa Bistriței

David Ciuraru (foto) a reuşit un rezultat bun la săritura în înălţime.

Cea de a 30-a ediţie a Cupei Bistriţei – Memorialul „Nicolae Mihalache” la atletism, concurs rezervat categoriilor seniori, tineret şi juniori I, dar la care şi-au testat potenţialul şi sportivi de la categoriile de vârstă mai mici, juniori II şi juniori III, s-a încheiat duminică, 18 ianuarie 2015, în sala de atletism din Bacău. Pentru reprezentanţii Romanului, de la Clubul Atletic şi Liceul cu Program Sportiv, prima zi de concurs a fost mai densă, cu cele mai multe participări în probele de concurs ale căror rezultate le-am publicat în ediţia precedentă. S-au remarcat, atunci, aruncătorii, în special.

Practic, probele vizate duminică au fost cele de săritură în înălţime, băieţi, respectiv săritură în lungime şi 60 metri garduri, fete.

Mădălina Ciurdea, de la Clubul Atletic (CA), elevă a profesorului Iulian Corugă, s-a clasat a şasea la săritura în lungime, cu 4,81 metri, dar trebuie menţionat că primele patru clasate sunt sportive născute între anii 1996 şi 1999. Mădălina este mai mică de vârstă, are 14 ani. În aceeaşi probă au mai concurat alte cinci fete din Roman, Ana Maria Savu (LPS) – clasată a şaptea, Mihaela Alexandru (CA) – a noua, Diana Mărtinaş (LPS), Diana Costan (CA), respectiv Alina Lozincă (CA), ocupantele locurilor al 13-lea, al 15-lea şi al 16-lea.

Cea mai aşteptată probă din concursul de duminică a fost cea de săritură în înălţime, masculin, la care au participat sportivi născuţi în 1997 şi după, mai mici de vârstă. Dintre romaşcani s-a remarcat David Ciuraru, sportiv născut în 1999 şi pregătit de profesorul Traian Macovei la Clubul Atletic. El a ocupat locul al cincilea, în clasamentul general, însă trebuie precizat că trei dintre ocupanţii primelor patru locuri sunt cu doi ani mai mari. David a avut o cea mai bună săritură de 1,85 metri, reuşită din a treia încercare, după care a forţat, fără izbândă, să treacă şi peste ştacheta de la 1,90 metri, înălţime peste care au sărit ocupanţii locurilor al treilea şi al patrulea. Sorin Ionescu, învinsul său de la naţionale şi colegul său de generaţie de la LPS Iaşi, a ocupat locul secund, cu 1,95 metri. Pe locul I s-a clasat Alexandru Duduc, de la CSȘ Buzău, cu 2,00 metri.

Paul Pleşca, sportiv transferat anul trecut de la Clubul Atletic Roman la Colegiul „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a ocupat locul al şaptelea, cu 1,70 metri. În fine, Andrei Mărieş, de la Clubul Atletic, fost campion naţional la grupele mai mici de vârstă, n-a mai reuşit să se concentreze ca de obicei şi s-a clasat doar pe poziţia a opta, cu 1,65 metri, rezultat sub posibilităţile sale.

La Cupa Bistriţei au participat 376 de sportivi, de la 51 de cluburi din ţară.

Comentarii

WORDPRESS: 0