Termen prelungit pentru înscrierea în campania de ecologizare „Curățăm România”

HomeSocial

Termen prelungit pentru înscrierea în campania de ecologizare „Curățăm România”

În urma solicitărilor multiple venite din teritoriu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a decis prelungirea campaniei naționale Curățăm România până pe 31 mai 2022, informează Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Neamț. Până în prezent, ca urmare a solicitării APM Neamț și Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Neamț, au răspuns un număr de 15 primării (Piatra Neamț, Roman, Roznov, Borca, Negrești, Grințieș, Tazlău, Făurei, Girov, Poiana Teiului, Agapia, Tupilați, Bicazu Ardelean, Pângărați) care au realizat sau și-au propus acțiuni de salubrizare.

În scopul derulării eficiente a acestei campanii, începând cu data de 5 aprilie, solicitanții unitățile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș, municipiu, județ, subdiviziunile administrativ-teritoriale și asociaţiile de dezvoltare intercomunitară se pot înscrie în Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri – Curățăm România, finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, până pe data de 6 iunie 2022.

„APM Neamț a realizat cu personalul propriu două acțiuni de ecologizare, în situl Natura 2000 ROSPA0125 Lacurile Vaduri şi Pângăraţi (inclusiv lacul Bâtca Doamnei), în data de 15 aprilie pe malul Lacului Bâtca Doamnei și pe 5 mai pe malul Lacului Vaduri. Acțiunea din 5 mai a fost realizată împreună cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorial Neamț și ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Neamț. S-au colectat aproximativ 900 de kilograme de deșeuri aduse de viituri pe malurile lacurilor, în special PET-uri degradate. Prin această campanie, dăm un semnal tuturor că ne pasă de mediul în care trăim și de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Avem nevoie de voi toți, cei care iubesc mediul, să fiți alături de noi in număr cât mai mare, pentru că numai prin implicarea fiecăruia dintre noi putem asigura reușita campaniei!”, a precizat directorul executiv al APM Neamț, Monica Isopescu.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0