HomeActualitate

Terenuri cedate ANL pentru construirea de noi blocuri

 

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), are în vedere realizarea de locuințe destinate tinerilor ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în condițiile pieței, în programul național intrând și municipiul Roman, pentru care, de-a lungul acestui an, au fost identificate și date în folosință mai multe terenuri.

În ședința ordinară a lunii septembrie a Consiliului Local, se va dezbate oportunitatea transmiterii în folosință gratuită către ANL a terenurilor pentru construirea a unui bloc, cu 20 de unități locative, destinate specialiștilor în sănătate. „Deoarece în etapa III sunt incluse încă 60 de unități locative, din care 20 pentru tinerii specialiști din învățământ, propun ca întreaga suprafață de 8750 m.p. cu această destinație, aflată în proprietatea municipiului, să fie transmisă în folosința gratuită a Agenției Naționale pentru Locuințe. Precizez că este necesar ca administrația publică locală să asigure din bugetul propriu, costul execuției utilităților aferente construcțiilor, precum și a sistematizării amplasamentului (apă, canalizare, energie termică și electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi, etc.)”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

În total, administrația publică local a făcut demersurile pentru construirea în Roman, în cartierul Vasile Lupu, a șase blocuri: două pentru tineri, câte unul pentru specialiștii ce lucrează în sistemul de educație și în cel de sănătate și două blocuri de locuințe de serviciu.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0