Prima paginăSport

Tenisul de masă este reactivat în Roman

Dimensiune text

Tenimasa5cLa sala de sport a Colegiului Tehnic „Miron Costin” are loc a doua ediţie a concursului de tenis de masă dotat cu trofeul Cupa „Why Not”. Lista de înscrieri este încă deschisă.

100 de euro este premiul care va fi acordat, conform celor spuse de organizatori, ocupantului primului loc la concursul de tenis de masă care va avea loc sâmbătă, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Miron Costin”. Competiţia, pe numele ei Cupa „Why Not”, va începe la ora 9, pe 8 februarie 2014, lista de înscrieri fiind încă deschisă.

Organizatorii îşi propun să facă o sărbătoare a tenisului de masă, un sport în care Romanul nu are un club care să participe în competiţii naţionale. Mai important este că poate participa oricine la această competiţie. Taxa de participare, de înscriere în competiţie, este de 25 de lei.

„Oricine este binevenit. Este vorba despre sport, mişcare şi competiţie. Vrem să activăm mişcarea sportivă din oraşul Roman. Să vedem ce talente există şi în acest domeniu. Este un concurs, o testare, din care pot ieşi la iveală sportivi. Este a doua ediţie a acestui concurs. Prima a fost cea din 2008. Atunci am organizat concursul tot în colaborare cu Primăria Roman, dar la Sala Sporturilor şi în sala de sport a Școlii «Vasile Alecsandri». Acum îl vom organiza, tot cu ajutorul municipalităţii, în cea mai nouă sală de sport din oraş: «Miron Costin». Ne aşteptăm la cel puţin 100 de participanţi”, a spus Edmond Peţenchi, iniţiatorul concursului de tenis de masă.

20 de mese de tenis aduse din Oneşti şi Bacău

„Eu mă ocup de organizarea propriu-zisă. Am reuşit să vorbesc şi să mă înţeleg cu cei din Oneşti şi Bacău, să punem la dispoziţia participanţilor 20 de mese de tenis competiţionale. Costă şi transportul. Poate că taxa de participare la competiţie este mare. Eu vreau să fie bine. Și premiile care se vor acorda, de 100, 50 sau 25 de euro pentru primii trei clasaţi, sunt poate mai mici decât mi-aş fi dorit. Sunt de plătit servicii precum închiriatul, transportul şi celelalte”, a completat Edmond Peţenchi.

Concurs

Întrecerile se vor desfăşura la două categorii, „open” şi amatori. La categoria „open”, nu neapărat rezervată profesioniştilor, a celor care au făcut performanţă în tenisul de masă, se pot înscrie şi cei care au curajul de a înfrunta un profesionist. Premiile sunt aceleaşi, atât la amatori, cât şi la profesionişti. Important este să joci.

Sistemul de desfăşurare a competitiţiei a fost stabilit în alcătuirea de grupe a câte şase participanţi, care vor juca fiecare cu fiecare. Primii patru din fiecare grupă se vor califica în faza următoare, distribuiţi în serii în care se va juca tot sistem campionat. Primii doi din fiecare cele patru serii din faza a doua vor accede în faza sferturilor de finală, cea din care se va merge pe sistem Cupă, eliminatoriu.

Aceasta este cea mai recentă variantă de desfăşurare a competiţiei, aşa cum a fost stabilită de către organizatori, după consultarea cu Cătălin Cozma, coordonator al competiţiilor de tenis de masă din zona Moldovei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0