Prima paginăActualitateRural

Telenovelă la Cordun: tată vitreg acuzat de viol

Dimensiune text

O copilă de 13 ani şi-a acuzat tatăl vitreg de viol, acum trei luni. Cercetările efectuate de anchetatori au scos la iveală faptul că acesta nu este vinovat. Luni, întoarsă în ţară, mama fetei şi-a adus aminte de acuzaţiile aduse bărbatului. Acesta a sunat la 112, spunându-le dispecerilor că este acuzat de viol.

O poveste ca în telenovele se desfăşoară în localitatea Cordun, într-o familie ca oricare alta. În urmă cu trei luni, o copilă de 13 ani a alertat autorităţile, acuzându-şi tatăl vitreg de abuz sexual. Copila locuieşte cu soţul mamei ei, femeia fiind plecată la muncă în străinătate. După denunţul minorei, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală, dar cercetările efectuate de anchetatori au scos la iveală faptul că bărbatul nu este vinovat de această infracţiune şi că fata de 13 ani a minţit din dorinţa de răzbunare sau pentru că boala de care suferă îi influenţează comportamentul.

Pe 23 iunie, mama fetei s-a întors acasă, în concediu. După fireasca bucurie a revederii, cei doi soţi au închinat un pahar – sau mai multe – împreună. Apoi, femeia şi-a adus aminte de acuzaţia adusă de fiica ei soţului şi au început discuţiile în contradictoriu. Seara, sătul să fie acuzat pe nedrept şi dorind să demonstreze bună credinţă faţă de familie, bărbatul a pus mâna pe telefon, a sunat la 112 şi a spus: „Fata mea mă acuză de viol”, fără a da alte informaţii dispecerului.

Aşa au ajuns acasă la cei trei un echipaj de la poliţie şi unul de la Ambulanţă. „Cadrele medicale care au ajuns la faţa locului au găsit minora în şoc traumatic. Dacă numai s-a prefăcut că e traumatizată, asta nu mai putem şti. Indiferent dacă s-ar fi confirmat sau nu agresiunea sexuală, noi eram obligaţi să ne deplasăm la faţa locului şi să preluăm pacientul, pentru a-l transporta la spital. În momentul în care s-a primit apelul prin 112, echipajul de pe Ambulanţă a mers de urgenţă la faţa locului, pentru că nu avea de unde să ştie dacă nu cumva este vorba despre o agresiune reală”, a precizat Mihaela Olaru, asistenta şefă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

La Centrul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Roman au ajuns doar mama şi fiica. Dar mama a fost recalcitrantă, iar controlul de specialitate nu a putut fi efectuat. Prin urmare, nefiind confirmată acuzaţia de agresiune sexuală, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ nu a fost anunţată. „Noi avem încheiat un protocol de colaborare cu Spitalul Roman şi, dacă există cazuri cu minori care să atragă atenţia medicilor, suntem sesizaţi imediat. De această dată, nu am fost anunţaţi, deoarece nu a fost nimic concret. Am aflat, de la Primăria Cordun, că totul s-a produs pe fondul consumului de alcool, în urma unei neînţelegeri între mama fetei şi concubinul acesteia. Urmează ca, în următoarele zile, să aflăm în grija cui se află minora cât timp mama este plecată în străinătate şi dacă a fost, vreodată, victima unui abuz”, a declarat Eugen Simion, şeful Compartimentului Copii Abuzaţi din cadrul DGASPC Neamţ.

Cel mai păgubit din toată povestea a rămas soţul. Pe lângă acuzaţiile care i-au fost aduse, bărbatul s-a ales şi cu o amendă de 1.000 de lei, pentru că a sunat abuziv la 112.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0