Prima paginăSocialEducatie

Tehnica modernă i-a scos din examen

Dimensiune text

Trei candidaţi au fost eliminaţi din examen la ultima probă scrisă a bacalaureatului, pentru că au încercat să copie.

Trei dintre candidaţii participanţi la ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat au fost eliminaţi din examen, pentru că nu au respectat procedurile aflate în vigoare. Doi dintre aceştia au mizat pe tehnica modernă pentru a putea rezolva subiectele: unul dintre candidaţi, înscris la un centru de examen din Piatra Neamţ, a fost surprins în timp ce încerca să copie rezolvările de pe telefonul mobil, iar cel de-al doilea, care susţinea proba la centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, a fost surprins de supraveghetori cu căştile în urechi. Cel de-al treilea candidat eliminat susţinea examenul la Colegiul Tehnic „Miron Costin” şi a fost eliminat pentru că a luat ciorna unui coleg, fără voia acestuia, şi a început să copie rezolvările. Cei trei candidaţi vor mai susţine examenul de bacalaureat abia în a doua sesiune de examen din 2014.

La examen au fost prezenţi 4.342 de candidaţi, din cei 4.606 candidaţi înscrişi. Din punct de vedere organizatoric, aceasta a fost cea mai dificilă probă scrisă a bacalaureatului, candidaţii susţinând examenul la chimie, biologie, informatică, geografie, fizică, psihologie, logică, filosofie, economie, sociologie, în funcţie de profilul absolvit.

În funcţie de cât de bine s-au pregătit pentru examen, candidaţii au avut păreri diferite faţă de subiecte. „A fost uşor. Când am predat foile, profesorul supraveghetor m-a întrebat de ce am ieşit aşa de repede, de ce nu stau să mă mai gândesc, poate pot rezolva subiectele. I-am spus că le-am făcut pe toate şi că ies pentru că am terminat”, a spus unul dintre primii candidaţi care au părăsit centrul de examen de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”. Nu de acceaşi părere au fost şi câţiva candidaţi care au optat pentru fizică, aceştia  considerând că subiectele au fost mult prea dificile. Rezultatele examenului vor fi afişate luni, 8 iulie. Tot atunci vor putea fi depuse şi contestaţiile.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Absolventă de clasa a XII-a 9 ani

  Ultima oară când am verificat, forma corectă de conjunctiv prezent (persoana a III-a) a verbului „a copia” era „să copieze”. Just sayin’…

 • Andrei J. 9 ani

  Se pare ca si domnisoara/doamna Cosette Zanocea a copiat la bac. Oare a reusit sa copieze, sau s-a multumit doar sa „copie” ?

 • liviu 9 ani

  1. Poate era bine ca si autoarea articolului sa fi fost prinsa cand incerca sa COPIEZE la examen, poate ar fi avut ocazia sa invete sa scrie corect.

  2.”a fost eliminat pentru că a luat ciorna unui coleg, fără voia acestuia şi a început să copie rezolvările.” Sa intelegem de aici ca daca fapta era savarsita cu aprobarea colegului era perfect legitima.

 • cetatean 9 ani

  Pai cu asa comisie la bac formata din pilute – cica a fost trasa la calculator – de unde nene Iancule- s-au pus pilele – verificati sa nu credeti ca vorbim sa ne aflam in treaba .