HomeCultural

Teatrul neconvențional promovat de o romașcană

Sîmbătă, 20 octombrie, la Roman va avea loc, în premieră, spectacolul de teatru și improvizație al trupei „IDIOT” din Iași. Reprezentația va avea loc pe scena Casei de Cultură, începînd  cu ora 19.00.

 

 

Pe scenă vor urca și membrii formației de dansuri Aretti, din Roman, cu un dans modern, și cîntărețul de muzică folk Cosmin Vaman, din Iași, care a cîntat într-un concert cu formația Taxi.

„IDIOT” este singura trupă de improvizație teatrală din Moldova, din care fac parte Alexandru Petrilă, Codrin Dănilă, Theodor Ivan și Diana Roman. Spectacolul va dura două ore și se adresează în special tinerilor care iubesc comedia.

Teatrul de improvizație este adus la Roman de o romașcană care și-a propus „să pună umărul” la dezvoltarea vieții culturale a orașului. Irina Enea, membră timp de 14 ani a celebrei trupe de dansuri „Amiciția”, este absolventă a Facultății de Jurnalism și Comunicare din Iași, masterandă în Relații Publice și Publicitate și specialistul în relații publice al trupei „IDIOT”. „Am ales să aduc această trupă de teatru de improvizație la Roman pentru că, în timpul în care eu am crescut și m-am școlit aici, nu am avut parte de așa ceva. Actorii sînt pregătiți să ofere publicului noutatea, ineditul și o porție mare de rîs. Fiind școliți în ale teatrului și la Conservator, se vor folosi de pian și chitară pentru efectele speciale ale rolurilor pe care le improvizează cu ajutorul publicului„, a spus Irina Enea.

Care-i treaba cu improvizația? Simplu: dai afară regizorul, scenaristul și scenograful, iar pentru decor folosești ce găsești la fața locului sau pe drum pînă acolo. Ca să fie bine, aducem de la noi chitara, pian, o galeată de chef și o listă de jocuri pe care le folosesc actorii ca să se distreze la repetiții. Voi puteți veni cu obiecte interesante (mari) pe care le aveți prin casă, vă luați chipsuri, popcorn, etc. Telefoanele le țineți deschise. Dacă are cineva poftă, poate urca pe scenă cu noi, dacă nu… pur și simplu vă uitați„, a spus actorul Alexandru Petrilă.

De peste un an de zile, IDIOT este singura trupă de teatru de improvizație din Moldova și joacă în fiecare duminică la Iași, într-un loc neconvențional, adunînd, de fiecare dată, sute de spectatori, începînd cu elevi și terminînd cu profesori universitari.
Pentru spectacolul de sîmbătă de la Casa de Cultură a Sindicatelor, romașcanii își pot achiziționa un bilet la prețul de 10 lei, în avans, de la Restaurantul Sayfood, sau cu 15 lei, în ziua spectacolului, de la casa de bilete.
Evenimentul este sponsorizat de Asociația Socială, Culturală, Ecologică Romașcană Contjur și Restaurantul Sayfood.

Comentarii

WORDPRESS: 0