HomeEducatie

Teatru în limba franceză la „Petru Poni”

Colegiul Tehnic „Petru Poni” va fi, miercuri, gazda unui eveniment deosebit: un spectacol de teatru în limba franceză, susținut de trupa „Chouette”, a Colegiului Național de Informatică din Piatra Neamț, urmat de un atelier de lucru destinat profesorilor de limba franceză din oraș.

 

 

Piesa este scrisă și regizată de profesoara Alina Pamfil, fost inspector pentru limba franceză, și tratează un subiect de actualitate pentru tineri. „Este vorba despre un spectacol în care se vorbește despre dependența de Facebook, de rețelele de socializare și de relațiile virtuale, în detrimentul relațiilor directe dintre tineri. Spectacolul va fi urmat de discuții cu profesorii de limba franceză, în cadrul cărora le vom povesti acestora cum se poate ajunge, cu succes, la succes„, a spus profesoara Alina Pamfil.

Trupa Chouette a fost înființată în 2002, de profesoara Georgeta Șelaru, care a încercat, în acest mod, să-i determine pe elevi atât să învețe limba franceză, cât și să-și folosească creativitatea într-un spațiu diferit de cel al clasei. Trupa a participat la numeroase festivaluri de gen din țară și din străinătate, ultima distincție obținută fiind premiul I la Festivalul de teatru bilingv „Eugen Ionesco”, secțiunea francofonă.

Comentarii

WORDPRESS: 0