Prima paginăActualitateRoman

Taxiuri pentru persoanele cu handicap

Dimensiune text

Taximetriştii din Roman vor trebui să aibă maşinile adaptate pentru a putea transporta şi persoane cu handicap fizic.

Această prevedere va deveni obligatorie, dacă membrii Consiliului Local vor aproba proiectul de hotărâre ce a fost introdus în şedinţa ordinară de Consiliu Local de miercuri, 18 decembrie. Conform proiectului, „operatorii de taxi care deţin mai mult de două autovehicule care sunt autorizate taxi au obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant”.

Proiectul de hotărâre are rolul de a completa Contractul-cadru pentru atribuirea în gestiune delegată a Serviciului de transport în regim taxi şi de închiriere în acord cu prevederile Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

În lege se specifică faptul că „toţi operatorii de taxi au obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant. Constituie discriminare refuzul conducătorului de taxi de a asigura transportul persoanei cu handicap şi a dispozitivului de mers”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Damian 8 ani

    Încă un pas spre civilizație. Felicitări inițiatorilor propunerii