Prima paginăActualitate

Tată și fiu trimiși în judecată pentru dare de mită

Tată și fiu trimiși în judecată pentru dare de mită

Dimensiune text

 

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Neamț au finalizat cercetările, iar procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus, la data de 15 mai, trimiterea în judecată a două persoane, fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în coautorat, informează DGA.

În fapt, la data de 8 august 2019, la DGA – SJA Neamţ a fost înregistrat denunţul penal prin care doi agenţi de poliţie în cadrul IPJ Neamţ – Poliţia Oraş Tîrgu Neamţ – Formaţiunea Rutieră, denunțau faptul că, în ziua de 7 august 2019, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu cu o autospecială MAI, pe raza localităţii Săcăluşeşti, comuna Agapia, judeţul Neamţ, au identificat în trafic un autoturism filmat de aparatul radar cu o viteză de peste 100 km/h, pe un sector de drum cu limitare de viteză de 50 km/h. La volanul autoturismului oprit de către agentul de poliție se afla inculpatul, care îl avea ca pasager pe inculpatul pe tatăl său, de asemenea, inculpat.

Polițistul i-a adus la cunoştinţă bărbatului aflat la volan că a condus cu viteză nelegală, motiv pentru care i se va aplica o amendă contravenţională şi i se va suspenda exercitarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

„În timp ce agentul de poliție se afla în interiorul autospecialei pentru întocmirea procesului verbal de constatare a contravenţiei, inculpaţii s-au apropiat de portiera stânga faţă a maşinii de poliţie şi au oferit sume de bani, respectiv 100 lei şi, ulterior, 150 lei, pentru a renunța la întocmirea documentaţiei legale de sancţionare contravenţională. Oferta acestora a fost categoric respinsă, dosarul penal fiind constituit ca urmare a sesizării lucrătorilor de politie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Neamț, delegați să efectueze mai multe activități de urmărire penală”, precizează comunicatul DGA.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0