Târg de Crăciun și festival de datini în centrul orașului, de sărbători

HomeSocial

Târg de Crăciun și festival de datini în centrul orașului, de sărbători

Reprezentații municipalității au început, în această perioadă, montarea ornamentelor de iarnă în zonele din centrul orașului. Primăria a anunțat și că vor fi reluate manifestările specifice sărbătorilor de iarnă din oraș, care nu au mai fost organizate în ultimii doi ani, din cauza pandemiei.

„Montarea și aranjarea decorațiunilor specifice sărbătorilor de iarnă a debutat în această săptămână, astfel încât perdelele luminoase și ornamentele de diferite dimensiuni să fie aranjate până în luna decembrie. În acesta iarnă, ne vom putea bucura de tradițiile și obiceiurile specifice, care în ultimii doi ani nu au putut fi organizate din cauza pandemiei. Astfel, principalul punct de atracție va fi Piața «Roman-Vodă», unde îmi doresc organizarea Festivalului de datini și obiceiuri – împreună cu Asociația Roman Metropolitan – și un Târg de Crăciun – exclusiv cu produse tradiționale sau specifice perioadei. De asemenea, ne îndreptăm atenția și către Pietonalul Ștefan cel Mare, unde vom amplasa, la fel ca anul trecut, un frumos brad de Crăciun. Îmi doresc să simțim atmosfera sărbătorilor și tradițiilor de iarnă, la care noi, românii, ținem atât de mult!”, a precizat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

De asemenea, municipalitatea va organiza, ca în fiecare an, în luna decembrie, evenimentul „Nunta de Aur”, în cadrul căruia vor fi omagiate familiile din oraș care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Totodată, „Caleașca lui Moș Crăciun” va fi prezentă în ajunul sărbătorii Crăciunului, în cartierele municipiului. Programul detaliat al activităților va fi comunicat în perioada următoare, au mai precizat reprezentanții Primăriei Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0