Prima paginăEducatie

Târg de carte și de bijuterii la Liceul Tehnologic Adjudeni

Dimensiune text

Liceul Tehnologic din Adjudeni își propune implementarea unui proiect care privește o integrare școlară mai bună a copiilor cu tulburări de comportament.

 

 

Pentru ca acest proiect să fie viabil, unitatea de învățământ trebuie să angajeze un psiholog care să-i consilieze pe copii, să-i sprijine emoțional și să găsească modalități de rezolvare a problemelor cu care se confruntă fiecare dintre beneficiarii proiectului. Pentru a găsi resurse financiare, elevii și dascălii unității școlare s-au gândit să deruleze câteva activități până la sfârșitul anului școlar.

Prima acțiune se desfășoară din 27 februarie și până pe 1 martie, fiind destinată elevilor din ciclul gimnazial. Acțiunea a constat în organizarea unui târg de cărți intitulat „Kilipirim”, cu motto-ul: „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”. În cadrul acțiunii, elevii și dascălii Liceului Tehnologic au adus spre vânzare cărți din biblioteca personală.

În paralel, inițiatorii proiectului au pus la cale și un târg de produse hand-made, realizate chiar de elevele de la profilul de croitorie al liceului. Profitând de tradițiile Mărțișorului, fetele și-au pus în joc materialele proprii, atenția și creativitatea, realizând adevărate bijuterii ce vor face obiectul acestei activități. Timp de o săptămână, doritorii vor admira și, totodată, vor cumpăra produsele lucrate de elevii liceului.

„Dorim implementarea unui proiect care are în vedere remedierea unor probleme comportamentale în rândul copiilor. Inițiativa se realizează cu resurse proprii și presupune un efort conjugat din partea tuturor. Sperăm ca demersul nostru să aibă finalitatea dorită și să putem corija o problemă actuală, cu care se confruntă toate unitățile de învățământ în această perioadă”, a spus profesoara Corina Barcan, directorul Liceului Tehnologic Adjudeni.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • nedumerire 8 ani

    Frumos și inedit ascest proiect, dar nu am înțeles din articol unele aspecte.Aceasta este finalitatea acestui proiect , angajarea unui psiholog al școlii ,din vânzarea produselor făcute de elevi ? Și vor vinde produse in fiecare luna pentru a asigura salarul lunar acelui psiholog angajat sau va fi angajat numai pe o perioada determinată ?