Prima paginăActualitate

Tânăr ce înșela romașcanii, dat pe mâna Poliției

Tânăr ce înșela romașcanii, dat pe mâna Poliției

Dimensiune text

 

 

După ce pe rețelele de socializare au apărut informații cu privire la povestea unui tânăr care solicita, sub diferite pretexte, sume de bani romașcanilor, polițiștii locali s-au autosesizat și l-au identificat. Conform unor postări de pe grupul de facebook Grupul Romașcanilor, tânărul solicita bani de la cetățeni ba pentru chirie, ba pentru sora sa, păcălindu-i pe cei miloși, deoarece nimic din poveștile sale nu era adevărat. Poliția Locală a reușit să-l identifice pe tânăr și acesta va risca și un dosar penal pentru înșelăciune, cazul urmând să fie cercetat de Poliția Roman.

Autoritățile fac apel la cetățeni să nu dea crezare acestor persoane și să nu încurajeze cerșetoria.

„La Poliția Locală, în urma unor sesizări primite, a fost identificată o persoană care, de mai multe zile, solicită sub diferite pretexte sume de bani oamenilor. Cazul urmează a fi predat către Poliția Roman, întrucât face și obiectul unor fapte de înșelăciune, fapte prevăzute de Codul Penal, iar Poliția Roman este singura competentă să soluționeze astfel de infracțiuni. Eu fac un apel la cetățenii municipiului Roman ca, atunci când se întâmplă astfel de situații, să sesizeze la numărul scurt gratuit 0233 984 orice astfel de fapte de cerșetorie sau tentative de înșelăciune. În condițiile în care există solicitări oficiale din partea unor organizații pentru strângerea de fonduri, noi le autorizăm și acest lucru trebuie să se facă doar în locuri special amenajate. Orice alte fapte de acest gen nu constituie altceva decât fie înșelăciuni, fie activități de cerșetorie, care trebuie descurajate și, în ciuda unei povești înduioșătoare, trebuie să fim cerebrali și să înțelegem că nu trebuie să sprijinim aceste metode de a face bani de către anumite persoane”, a declarat primarul Lucian Micu.

Numai în luna iulie, conform raportărilor făcute de Poliția Locală, au fost găsiți și sancționați contravențional cinci cerșetori, aceștia primind amenzi totale de 750 de lei.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0