Prima paginăSocial

Tabără mobilă dedicată copiilor din mediul rural, premieră în România

Tabără mobilă dedicată copiilor din mediul rural, premieră în România

Dimensiune text

 

Un proiect inedit dedicat copiilor din mediul rural a luat startul joi, la Brașov: Caravana Bucurie în Mișcare, prima tabără mobilă organizată vreodată în România, la care participă gratuit 20 de copii din mediul rural, din comunele Cărpiniș – județul Timiș, Ciolpani – Ilfov, Lipovăț – județul Vaslui, Satu Nou – județul Bacău și Todireni, județul Neamț, informează un comunicat al organizatorilor, Asociația 11even.

Tabăra se desfășoară în rulote, pe parcursul a patru zile (și trei nopți), prin Transilvania, ajungând în orașe precum Brașov, Făgăraș, Deva, Sighișoara. Proiectul aparține asociației clujene 11even, care derulează și proiectele Bucurie în Mișcare și Creatori de viitor, și este organizat cu sprijinul Kaufland România și Haff – Închirieri rulote și auto-rulote.

Pe parcursul taberei, copiii, selectați în funcție de situația familială, dar și de rezultatele la învățătură, vor vizita locuri dintre cele mai diverse: Planetariu și Grădina Zoologică din Brașov, Teatrul Gong din Sibiu, Cetatea Devei, vor participa la ateliere despre inteligența emoțională și despre igienă la o clinică stomatologică, vor trăi experiențe inedite într-un studio de televiziune și în fiecare dintre parcurile în care va campa Caravana și se vor distra în parcuri speciale, precum Arka Indoor Park Sibiu și Aqualand Deva.

De ce s-a născut acest proiect? „Am avut alături de noi, în această primăvară, peste 1.300 de copii din mediul rural, în cadrul festivalurilor Bucurie în Mișcare. Am fost impresionați de pofta lor de viață, de dorința lor de a vedea și de a învăța lucruri noi. Ne-au marcat în schimb poveștile triste care răzbăteau aproape din fiecare grup participant. Așa s-a născut Caravana Bucurie în Mișcare, un proiect care-și propune să ofere câtorva dintre acești copii o aventură extraordinară, a descoperirii și a învățării!”, explică Ovidiu Neamțu, director al Asociației 11even și fondator al programului Bucurie în Mișcare.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0