HomeReligie

Sute de tineri, în pelerinaj la Cacica

Cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, Episcopia de Iași a organizat, pentru al doilea an la rînd, pelerinajul bicicliștilor la sanctuarul din Cacica.

 

După o lungă și anevoioasă călătorie care a început luni, 13 august, grupul de bicicliști pelerini a ajuns la Cacica marți, 14 august, în cursul dimineții.
Bicicliștii s-au bucurat de o primire călduroasă atît din partea PS Petru Gerghel, a preotului Iosif Păuleț, decan de Bucovina, a preotului Romuald Bulai, rectorul sanctuarului de la Cacica, cît și a mulțimii pelerinilor sosiți la această sărbătoare.
Drumul a fost puțin obositor, însă nu am mai avut probleme odată ce m-am obișnuit cu ritmul alert pe care îl aveau colegii mei. Una dintre marile probleme pe care le-am întîlnit a fost vîntul puternic. A fost o experiență foarte plăcută și plină de învățături pentru mine„, a spus Simona Diac, din Buruienești.
Drumul a fost greu din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care, față de anul trecut, au fost cam aspre. Am venit la Cacica la Mama noastră pentru a ne reculege, pentru a fi în comuniune cu ea și pentru a ne ruga pentru sănătate și pentru intențiile personale„, a mărturisit Gheorghe Mălădoi, din Roman.

Apoi, bicicliștii s-au alăturat sutelor din tineri din toată Moldova, inclusiv din zona Romanului, pentru a participa la pelerinajul tinerilor. Aceștia au străbătut, în procesiune, un traseu de două ore pînă la sanctuarul din Cacica.

După o noaptea petrecută în rugăciune, pelerinii s-au alăturat miilor de credincioși romano-catolici veniți la sanctualul din Cacica din toată țara, sanctuar care, în ultimii ani, a devenit un punct de referință pentru credincioșii romano-catolici, datorită icoanei făcătoare de minuni care se află aici.

Comentarii

WORDPRESS: 0