Prima paginăEconomie

Sute de țevari au fost trimişi în concediu de odihnă

Dimensiune text

Reprezentanţii ITM Neamţ vor decide dacă se impune un control la ArcelorMittal Roman, pentru a verifica dacă au fost încălcate drepturile angajaţilor. 

De la începutul acestei săptămâni, 80% dintre angajaţii ArcelorMittal Tubular Products Roman au fost trimişi în concediu de odihnă de către angajator, fără a li se oferi nicio explicaţie, după cum afirmă liderul Sindicatului Liber Petrotub, Gheorghe Ciobanu. Sute de angajaţi l-au luat cu asalt pe Gheorghe Ciobanu, pentru a-i cere să discute cu conducerea fabricii, supăraţi fiind că ei aveau deja planificat concediul de odihnă şi vor să se respecte planificarea făcută la început de an.

Marţi, 5 mai, Gheorghe Ciobanu a făcut o plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ, în care reclamă încălcarea mai multor prevederi din Codul Muncii şi din Contractul Colectiv de Muncă semnat la nivel de unitate. „Angajatorul nu respectă prevederile Codului Muncii, articolul 148, şi ale Contractului Colectiv de Muncă, articolul 60, alineatele 3 şi 4, privind efectuarea concediului de odihnă. Deşi, în fapt, există o programare privind efectuarea concediului de odihnă, angajatorul nu respectă această programare şi obligă salariaţii să plece în concediu de odihnă”, a specificat liderul Sindicatului Liber Petrotub în plângerea trimisă la ITM Neamţ.

Urmează ca reprezentanţii ITM Neamţ să decidă dacă se impune un control în această fabrică, pentru a verifica dacă au fost cu adevărat încălcate drepturile angajaţilor.

„Angajatorul încearcă să impună o dictatură stalinistă în unitate. Oamenii sunt nemulţumiţi că au fost trimişi câte 15 sau 20 de zile în concediu de odihnă, aproape până la finalul acestei luni, chiar dacă ei aveau concediul planificat pentru altă perioadă. Se comit abuzuri şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a apăra drepturile salariaţilor, inclusiv voi acţiona în judecată, dacă va fi nevoie”, a spus Gheorghe Ciobanu.

„Într-adevăr, marea majoritate a salariaţilor de la ArcelorMittal Tubular Products Roman au fost trimişi în concediu de odihnă, pe fondul unei scăderi de piaţă. Unitatea are probleme mari cu comenzile în această perioadă. Sperăm că situaţia se va remedia cât mai curând”, a declarat Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt al ArcelorMittal România.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0