Prima paginăActualitateNeamt

Sute de şoferi au fost „trădați” de radar

Dimensiune text

Peste 700 de conducători auto au plătit pentru că au apăsat prea tare pedala de acceleraţie.

În perioada 6 – 12 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pe linia combaterii excesului de viteză, în cadrul unei campanii coordonate de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. „Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe parcursul întregii săptămâni, folosind toate aparatele radar din dotare, ocazie cu care au fost aplicate 765 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost reţinute 17 permise de conducere pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise şi au fost constatate nouă infracţiuni la regimul circulaţiei.

„Reamintim conducătorilor auto că limitele legale de viteză sunt următoarele: limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h. Limitele maxime de viteză în afara localităţilor sunt: pe autostrăzi – 130 km/h, pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene – 100 km/h, iar pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h”, se mai arată în document.

Serviciul Rutier Neamţ recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere.

Partajează articolul
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0