HomeSocialReligie

Sute de romașcani se închină la moaștele Cuvioasei Parascheva

Sute de romașcani vor merge în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva de la Iași.

Primele grupuri de pelerini au ajuns la Catedrala Mitropolitană de la Iași încă de săptămâna trecută. Au fost credincioși care au mers vineri, 10 octombrie, atunci când la Iași s-a organizat ”Calea Sfinților”. Tot atunci, a participat la slujbele oficiate în cinstea Cuvioasei Parascheva și PS Ioachim Băcăuanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Alți pelerini au mers la Iași însosiți de reprezentanți ai Centrului de Pelerinaje ”Sfântul Antipa” din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Un alt autocar, cu membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Roman, a plecat marți dimineață, la ora 7.00, cu aceeași destinație. De la Casa Vârstnicului a plecat, tot marți dimineață, un alt autocar. Alte 150 de persoane au ajuns, pe 14 octombrie, la Sfânta Parascheva, datorită administrației locale. ”Ca în fiecare an, de Sfânta Parascheva, noi organizăm un pelerinaj. Înscrierile s-au făcut la Primărie. În jur de 150 de romașcani se vor deplasa către Iași. Vom avea și polițiști locali, care vor însoți grupul, pentru a asigura buna activitate pe care noi am gândit-o și o facem, deja de câțiva ani la rând”, a spus șeful administrației locale, Laurențiu Leoreanu.

Articol mai vechi

Comentarii

WORDPRESS: 0