HomeRoman

Sute de romașcani au reduceri la impozite

Cei care au venituri mici beneficiază de scutiri de 50% din valoarea impozitelor pentru locuința personală și terenul aferent. Toți contribuabilii care plătesc impozitul integral până la 31 martie au parte de o reducere de 10% din valoarea acestuia.

 

 

Peste 300 de romașcani beneficiază, anul acesta, de reducerea cu 50% a taxelor și impozitelor locale pentru locuința personală și terenul aferent. Cei care se încadrează în criteriile stabilite de administrația publică locală au avut obligația ca, până la sfârșitul lunii februarie, să depună la Primăria Roman un dosar care să cuprindă mai multe documente. „Anul acesta, 314 dosare au fost depuse și aprobate în baza HCL 152 din 2012, pentru acordarea reducerii de 50%. Anul trecut au fost aprobate 275 de cereri, valoarea redusă însumând 15.100 de lei”, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

Anul acesta, valoarea totală a reducerilor de impozite și taxe va fi mai mare, dat fiind numărul de solicitanți și indexarea cu 16% a impozitelor, însă angajații Direcției de Taxe și Impozite Locale nu au finalizat centralizarea datelor pentru a oferi o sumă exactă.

În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Local Roman a aprobat reducerea cu 50% de la plata impozitului aferent anului 2013 pentru locuința de domiciliu și terenul aferent acesteia, pentru persoanele fizice care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: sunt beneficiare de ajutor de șomaj, ajutor social sau sunt pensionare; venitul lunar pe familie este mai mic sau egal cu salariul minim pe economie; au o singură locuință proprietate personală; nu dețin mijloace de transport; nu dețin AF-uri, PF-uri sau societăți comerciale.

Și romașcanii care vor să fie la zi cu plata taxelor și impozitelor sunt recompensați. Astfel, ca și în anii trecuți, cei care achită integral taxele și impozitele până la 31 martie au o reducere de 10% a acestora. Acest stimulent s-a dovedit a fi un bun colector. În prima zi de încasare, la Direcția de Taxe și Impozite Locale s-au plătit taxe ce au depășit 85.000 de lei, iar după două săptămâni de încasări, peste 700.000 de lei se adunaseră în bugetul local de la romașcanii conștiincioși.

Comentarii

WORDPRESS: 0