HomeSanatateNeamt

Sute de persoane află lunar că au cancer

În prima jumătate a anului 2015, 879 de persoane din judeţul Neamţ au fost diagnosticate cu o formă de cancer, iar 244 erau din zona Roman.

Ultimele data statistice oferite de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ arată că, în primele şase luni ale anului 2015, 244 de persoane din zona Roman au fost diagnosticate cu o formă de cancer. Acestea se alătură celor încă 635 de persoane din întreg judeţul care au primit aceeaşi cumplită veste în prima jumătate a anului.

Totodată, nici cazurile de hepatită nu au dispărut din judeţ. În total, 173 de cetăţeni ai judeţului Neamţ au ajuns la spital suferind de boala mâinilor murdare.  Cazurile de hepatită se menţin în număr foarte mare, mai ales în zona oraşului Piatra Neamţ, unde, în primele şase luni ale anului, au fost înregistrate 108 persoane infestate cu virusul hepatic A.

Incidenţa tuberculozei se menţine la un nivel ridicat în tot judeţul, însă numărul pacienţilor a scăzut în comparaţie cu anul trecut. 168 de nemţeni au fost diagnosticaţi până la sfârşitul lunii iunie cu tuberculoză, iar şase dintre aceştia erau copii sub 14 ani, în timp ce, în aceeaşi perioadă a anului trecut, se înregistrau 194 de cazuri de TBC.

Datele furnizate de DSP Neamţ arată că diferenţa dintre numărul născuţilor vii, faţă de numărul deceselor generale, rămâne foarte mare. În prima jumătate a anului, numai în zona Roman au decedat 1.037 de persoane, în timp ce numărul nou- născuţilor a fost de numai 684. La nivelul întregului judeţ, diferenţa dintre numărul celor care au plecat din această lume şi al celor care au văzut pentru prima dată lumina zilei este mult mare. Până în luna iunie, s-au născut 1.950 de copii, dar au decedat 3.445 de persoane.

Comentarii

WORDPRESS: 0