Prima paginăSocial

Surprize pentru elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin”, la început de an școlar

Surprize pentru elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin”, la început de an școlar

Dimensiune text

 

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, începutul de an școlar a adus multe surprize elevilor. Chiar în prima zi de școală, după deschiderea festivă, au fost evidențiați elevii din învățământul liceal și profesional care, în anul școlar trecut, s-au remarcat prin implicare, seriozitate și prin rezultate bune obținute în cadrul activităților din școală.

Deși, la finalul anului trecut, au fost premiați elevii cu cele mai bune rezultate la învățătură, corpul profesoral al școlii a inițiat o premiere și la început de an, la care să fie apreciați elevii care s-au remarcat printr-un comportament exemplar, printr-o atitudine potrivită față de școală, prin spiritul civic, prin implicarea în activitățile școlii. Astfel, dacă Primăria municipiului Roman a oferit elevilor acestui colegiu, ca în fiecare an, zece ghiozdane echipate, profesorii și conducerea unității de învățământ au oferit încă zece ghiozdane echipate și zece pachete de cărți.

În perioada 10 – 13 septembrie, în cadrul aceleiași unități de învățământ s-au desfășurat activități competiționale cu premii atractive pentru elevi. În cadrul subproiectului „CTMC – Competenţe pentru tineri şi motivaţie pentru carieră” (derulat prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă, în cadrul Schemei de Granturi pentru Licee – runda II, Proiectul privind Învățământul Secundar – ROSE) au avut loc Competițiile ROSE: concursul de cultură generală „Știu, deci promovez”, concursul de meserii „Meseria mea, brățară de aur”, expoziția-concurs de fotografii/machete „Envision your future” și concursul sportiv „Mens sana in corpore sano”. La aceste activități au participat 71 de elevi din clasele X – XII, fiind recompensați cu 12 tablete, cu stick-uri și pachete de cărți, cu treninguri, tricouri și mingi.

În plus, 45 de elevi, printre care și premianții de la cele patru competiții, au mers într-o excursie gratuită, de două zile, pe ruta Roman – Gura Humorului – Suceava – Putna. Toți excursioniștii au beneficiat de transport, cazare și masă gratuite, au fost dotați și cu 45 de rucsacuri.

„Prin activitățile din cadrul subproiectului CTMC-ROSE, ne dorim să creștem interesul elevilor pentru școală, să îi stimulăm să devină competitivi, să revină cu drag la școală. Subproiectul derulat la noi în liceu are mai multe obiective, printre care și diminuarea ratei de abandon școlar, diminuarea absenteismului, creșterea ratei de absolvire a liceului, creșterea numărului de elevi înscriși și promovați la examenul național de la finalizarea ciclului superior al liceului. Atât activitățile pedagogice, cât și cele de consiliere și orientare și cele extracurriculare desfășurate converg spre obiectivele proiectului, urmăresc starea de bine a elevilor, construirea unei relații de încredere și colaborare dintre elevi și profesori. Ne-am bucura ca elevii să înregistreze rezultate bune, să aibă succes la bacalaureat și să dobândească atât cunoștințele necesare în acest sens, cât și abilitățile de care au nevoie în viață pentru a reuși. Sperăm să extindem grupul țintă al subproiectului, așa încât mai mulți elevi ai unității noastre școlare să se bucure de toate activitățile”, a afirmat profesor Ana-Maria Zăloagă, directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

„Concursurile mi s-au părut foarte interesante, iar premiile foarte consistente. În excursie, am îmbinat învățarea cu distracția. Mă bucur mult că am avut ocazia de a fi implicată in acest proiect!” – Georgiana Bujor, clasa a XI-a B.

„Concursurile au fost variate, accesibile și foarte interesante. Cea mai frumoasă recompensă a fost excursia de la Suceava și din împrejurimi. Am vizitat multe locuri încărcate de istorie și am aflat lucruri deosebite. Sunt bucuroasă că am avut ocazia să particip la aceste activități!” – Antina Nicoleta Tăbuică, clasa a XII-a A.

„Am participat la concursul de cultură generală «Știu, deci promovez». Au fost 100 de itemi cu alegere multiplă, din mai multe domenii,  geografie, istorie, psihologie, logică, chimie, limba și literatura română. Au participat 20 de elevi, iar eu am obținut premiul I. Premiul a constat într-o tabletă și un stick. M-am bucurat foarte mult, deoarece chiar îmi doream una. De asemenea, am avut oportunitatea de a participa și la concursul de fotografie unde am obținut premiul al II-lea, respectiv un pachet de șase titluri de cărți, care îmi vor folosi în perioada liceului. A fost o experiență de neuitat” – Alexandra Andrei, clasa a X-a B.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0