Prima paginăSport

Supercupa județului Neamț la fotbal

Dimensiune text

Se vor confrunta Victoria Horia şi Speranţa Răuceşti.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Neamţ a anunţat marţi, 21 iulie, data şi locul disputării Supercupei „Adrian Popa”, meci care se desfăşoară anual între învingătoarea din campionatul Ligii a patra şi câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României. În acest an, Supercupa va fi disputată de Speranţa Răuceşti (câştigătoarea campionatului) şi Victoria Horia (învingătoare în Cupă). Partida va avea loc pe teren neutru, la Roznov (Bradul), în ziua de 9 august, cu începere de la ora 11.

Victoria Horia a terminat campionatul pe poziţia a treia, dar şi-a luat revanşa în Cupă. În finala judeţeană a învins cu 3-1, în deplasare, pe Bradul Borca, câştigând, astfel, dreptul de a promova în faza următoare, cea naţională, în care au intrat în competiţie şi echipe din eşalonul al treilea. În etapa întâi a fazei naţionale, Victoria Horia a întâlnit CSM Paşcani (Liga a treia). Deşi a jucat foarte bine mare parte din joc, Victoria a fost eliminată, scorul final fiind 3-5.

Speranţa Răuceşti a terminat campionatul pe locul întâi şi, ca urmare, a dobândit dreptul de a juca în meciurile de baraj pentru promovare în Liga a treia, ceea ce a şi făcut. După o pauză de mai bine de cinci ani, o echipă din judeţul Neamţ reuşeşte să promoveze în Liga a treia. Speranţa Răuceşti a câştigat meciul tur, în deplasare, 2-1 cu Unirea Mirceşti. În retur a încheiat la egalitate, 1-1, pe teren propriu, dar a fost suficient pentru ca fotbaliştii din Răuceşti să fie cei care să se bucure. Acum, ei aşteaptă alcătuirea seriilor din Liga a treia, alături de celelalte echipe, apoi stabilirea programului competiţional. Deocamdată, se ştie că întrecerile sezonului 2015-2016 vor începe în 29 august.

Noile sezoane în ligile a patra şi a cincea

Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Neamţ a stabilit ca data de începere a campionatului Ligii a patra să fie 16 august. Campionatul Ligii a cincea va începe mai târziu cu două săptămâni, în 30 august. Încă nu au fost hotărâte zilele în care se va da startul în campionatele de juniori, întrucât sistemul competiţional la această categorie de vârstă va suferi modificări. Pe de altă parte, s-a anunţat din timp că perioada de transferuri pentru ligile a patra, a cincea şi de juniori vor ţine până în 7 septembrie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0