Prima paginăEducatie

Subiecte unice la titularizare

Dimensiune text

Examenul de titularizare se va susține în 23 de centre de examen, răspîndite la nivelul întregului județ, iar candidații vor avea subiecte unice.

 

Măsura a fost convenită la inițiativa sindicatelor din învățămînt, în cadrul întîlnirii care a avut loc pe 24 mai între ministrul interimar al Educației, Liviu Marian Pop, și reprezentanții celor mai importante formațiuni sindicale din educație. Conform metodologiei aflate în acest moment în vigoare, subiectele urmau să fie elaborate la nivelul fiecărui centru de examen, de către comisile constituite special în acest scop.

Schimbarea survine în urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Educației, în cadrul demersurilor pe care le facem pentru a reveni la statutul de titular în sistem și nu de titular pe unitate școlară, întrucît statutul de titular în sistem conferă colegilor noștri din sistem o anume securitate socială. Nu putem vorbi, însă, de titular în sistem atît timp cît examenul de titularizare nu este unic și subiectele nu sînt aceleași pentru toată lumea. La acestea se adaugă și probleme de natură subiectivă, pentru că este posibil ca unele subiecte să fie mai dificile, altele mai ușoare, în funcție de comisia care alcătuiește subiectele„, a spus președintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățămînt și Cercetare Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Ioana 9 ani

    Daca se revine la statutul de titular in sistem cu se va proceda in cazul multora care s-au vazut titulari peste noapte, fara a le veni nici lor a crede, anul trecut, doar cu un simplu vot (aranjat) al Consiliului de Administratie si o amarata nota de 7.