Prima paginăActualitateRoman

Străzile vor fi măturate de micii infractori

Dimensiune text

Măturatul trotuarelor, întreţinerea spaţiilor verzi sau plantatul copacilor sunt activităţi în folosul comunităţii care trebuie efectuate de persoanele care au săvârşit infracţiuni. Sancțiunile  de acest gen reprezintă una dintre modalităţile neprivative de libertate ce ar trebui să conducă la corijarea comportamentului și recuperarea socială a individului.

În următoarea şedinţă de Consiliu Local, care va avea loc luni, 20 octombrie, se va supune votului consilierilor lista de activităţi neremunerate, în folosul comunităţii, pe care persoanele care au săvârşit infracţiuni şi au fost sancţionate într-una dintre modalităţile neprivative de libertate, le vor presta pe raza municipiului Roman. Este vorba despre activităţi de curăţenie şi întreţinere spaţii verzi în şcoli, grădiniţe, primărie şi în jurul acestora; activităţi de întreţinere şi curăţenie la terenurile de sport administrate de Primăria municipiului Roman; curăţenie în parcuri, vopsire bănci şi ornamente stradale; repararea, vopsirea şi igienizarea spaţiilor de joacă pentru copii; plantat flori sau copaci.

De asemenea, curăţarea locurilor de la periferia Romanului va intra tot în sarcina celor care au săvârşit o infracţiune; la fel şi curăţarea de zăpadă, gheaţă şi material antiderapant a trotuarelor în sezonul rece; salubrizarea şi supravegherea zonelor din apropierea platformelor  gospodăreşti şi a puctelor de colectare selectivă; curăţarea de zăpadă şi gheaţă a aleilor din Parcul Municipal şi alte părculeţe din municipiul Roman; greblat, colectat şi încărcat resturi menajere şi vegetale din puncte neorganizate (dig Moldova, lizieră Moldova, strada Islazului, Obor, artera ocolitoare, strada Teiului, în zona Podului de Fier, Cartodrom şi Ştrand); udat zone verzi; curăţat şanţuri şi rigole străzi; măturat alei, parcuri şi trotuare; activităţi în folosul căminelor pentru copii şi bătrâni, al orfelinatelor, creşelor, grădiniţelor, şcolilor, spitalelor şi al aşezămintelor social culturale de pe raza municipiului Roman; activităţi de curăţenie în cimitirul „Eternitatea” din Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • o mamika 7 ani

    O idee grozava !! Dar fara sa aduca cei mai multi dintre ei tot felul de scutiri de la doctori, precum ca sunt fff bolnavi si nu pot ridica un pai de jos..Cand eram in scoala generala, ieseam cu dirigintele si profesorii la maturat strazile ,-munca patriotica- si nu ne-au cazut galoanele !! Initiativa e foarte buna1