Străzile și trotuarele din Roman vor fi spălate noaptea

HomeSocial

Străzile și trotuarele din Roman vor fi spălate noaptea

 

 

Începând de marți, 3 aprilie, conducerea Primăriei municipiului Roman a dat dispoziția de a se curăța și spăla trotuarele și străzile din oraș. Reprezentanții municipalității precizează că, la fel ca în fiecare început de primăvară, acțiunea de salubrizare a infrastructurii se efectuează de către operatorul de salubritate, în baza contractului câștigat la licitație. Față de anii precedenți, acțiunea de salubrizare se va desfășura pe timpul nopții, pentru ca traficul redus să permită o intervenție eficientă.

„Din această noapte se va interveni în centrul orașului, întâi pe trotuare, apoi pe străzi, începând cu bulevardul Roman Mușat, Cuza Vodă, Libertății, Dobrogeanu Gherea și, noapte de noapte, se va extinde raza de acțiune spre periferia orașului. Facem un apel la cetățeni să înțeleagă eventualul disconfort creat de utilaje, acțiunea fiind, în fapt, o dorință a tuturor de a avea un oraș cât mai curat, fără poluarea rezultată din particulele de praf existente acum pe carosabil”, au transmis reprezentanții Primăriei Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • A.Pop 5 ani ago

  Multumim!Laudabil!Aveti in vedere si cainii,care pana acum au fost adunati,iar acum alearga peste tot in haite!

 • Bujor Romeo 5 ani ago

  Foarte frumoasa inițiativa !Sper sa cuprinda tot muncă.Roman iar în timpul caniculei sa se ude și în timpul zilei pentru racorire a atmosferei.

 • mama omida 5 ani ago

  am vazut si eu joi seara prin centru (Tosca) operatiunea de spalare..un fel de „marea zoiala” de nu mai puteai trece strada,tot praful devenise noroi; ideea e buna dar lasa de dorit modul de lucru.

  • ulise 5 ani ago

   Mai omida mai , mai mereu am fost contra ta. Dar acum ai dreptate. Am asistat si eu la aceasta spalare de bani nocturna. Sa fi fost ora 23 trecute de si jumatate…. poate chiar mai inaintate sa fi fost ceasurile. Un camion cu o motopompa arunca apa pe strazi. Un omulet mic si negru , cu fruntea cat doua degete, tinea un furtun in mana si risipea apa pe strada. Asa…aiurea…apa aia pe alocuri baltea iar in alte locuri curgea la canalizare. O risipa totala. O vrajeala … o comedie…Zgomot la greu…Am oprit masina…efectiv m-am asezat in fata ei. Soferul a oprit iar omuletul a lasat furtunul jos si a venit spre mine. Buna seara ! Da ! Traiti ! Ce faceti aici ? Pai…nu ca nu numai aici facem….sunteti domnul Gelu cu detergentu ? Nu ! Sunt domnu Relu cu…zgomotul…nu pot sa dorm. Pai noi acusi terminam apa din cisterna….am crezut ca ne opriti ca nu am mai bagat detergent dar nu ne-a mai trimis domnu Gelu … stiti ….spuma de aia…Mai oameni buni dar ce faceti ? Pai spalam… Pai voi stiti ca nu poti spala ceva fara sa murdaresti altceva. Soferu deschide portiera si zice : adica cum ? vrei sa spalam putina ?
   Nu ! Nu domle ! ….Da…Noi spalam strazile si murdarim apa…Ai vazut ca sti ! Si cu apa murdara ce faceti ? Nimic. Se evapora ! Trasnpira ! Cum sa transpire mai omule ? Ei…se evapora….! Asa si ? Si ce ? Si cand se evapora murdaria unde se duce ? Pai se duce de unde a venit….Si pana la urma matale iti e de apa murdara sau chiar nu poti sa dormi ? Domnilor eu va dau un sfat : mai bine dormiti decat sa faceti tampenia asta. Cine va dat ordin sa faceti tampenia asta choar se pricepe la spalat…La spalat bani !