Prima paginăActualitateRoman

Străzi spălate pentru sănătatea romaşcanilor

Dimensiune text

Străzile din Roman sunt spălate, în această perioadă, de SC Rossal SRL Roman, operatorul de salubritate care acţionează în oraş. Primarul municipiului Roman afirmă că această activitate a fost făcută la cererea lui şi are drept scop protejarea romaşcanilor de pulberile fine.

„Am început o activitate de spălare cu detergent a străzilor. Primăvara şi vara, ne este sesizat de la Compartimentul de Mediu faptul că atmosfera este încărcată cu pulberi. Aceste pulberi foarte fine nu sunt sănătoase pentru organismul uman; în timp, pot duce la boli grave. Drept pentru care, încă din urmă cu patru ani, am luat decizia ca, în fiecare primăvară, să curăţim şi să spălăm străzile. Pe timpul iernii sunt folosite materiale pentru deszăpezire, pentru eliminarea sau combaterea poleiului, iar în urmă rămâne o cantitate însemnată de deşeuri, după folosinţa acestor materiale pe care noi le ridicăm. Dar pulberile fine, care sunt cele mai periculoase şi care, de la trafic se ridică în aer şi se duc în plămân, sunt eliminate mai greu. Drept pentru care am solicitat ca străzile pe care se află depuneri de astfel de pulberi să fie spălate şi curăţate, în special la margine, aproape de borduri”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, şeful administraţiei publice locale.

Acesta a precizat că a dispus ca străzile să fie măturate manual, pentru eficienţă maximă. Sâmbătă, 21 martie, s-a spălat carosabilul pe străzile Ștefan cel Mare, Oituz, Libertăţii şi Unirii. Luni, 23 martie, s-a desfăşurat aceeaşi activitate pe strada Cuza-Vodă, iar acţiunea va continua, săptămâna aceasta, pe strada Sucedava.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0