Prima paginăActualitateNeamt

Strategia județului trebuie amendată

Dimensiune text

Documentul are nevoie de informaţii statistice actualizate. Întocmirea strategiei a costat aproximativ 140.000 de lei.

Strategia de dezvoltare a judeţului Neamţ pentru perioada 2014 – 2020 a fost terminată şi trimisă, pentru o primă lectură, preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ. Documentul a ajuns la instituţia judeţeană la sfârşitul săptămânii trecute. Preşedintele Iacoban a spus că, din acest motiv, nu a reuşit să studieze strategia în amănunt. La o primă lectură, şeful CJ Neamţ consideră că este loc de mai bine. „Datele puse la dispoziţie sunt cu ani în urmă. Dacă am văzut bine, sunt din 2011 şi 2012. Dinamica economică e foarte greu de surprins, fiindcă situaţia pieţelor, situaţia dezvoltării serviciilor, a produselor, se schimbă foarte mult. Forţa de muncă nu mai reprezintă acum un capital atât de atractiv ca înainte. Dacă noi, spre exemplu, spunem că avem 100 de specialişti în IT, oameni foarte bine pregătiţi, nu înseamnă că o firmă interesată va veni să investească în Neamţ. Există varianta ca firma interesată să le ofere locuinţe acelor specialişti într-o zonă mult mai atractivă, pentru că va fi uşor pentru investitor. Surprinderea perspectivelor pe partea economică trebuie actualizată cât de repede, nu poate fi luată ca un reper fix, trebuie făcute multe modificări. Sunt influenţe ce pot să apară, inclusiv programe şi proiecte”, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele interimar al CJ Neamţ.

Acesta a dat exemplul autostrăzii Moldova, un proiect intens dezbătut în ultimele săpămâni. „Este important de ştiut cât de realizabil este acest proiect şi care ar fi termenul de materializare, fiindcă de un asemenea proiect se leagă multe investiţii. O autostradă înseamnă viteză, înseamnă timp câştigat, comunicare facilă şi, implicit, costuri mai mici”, a adăugat Constantin Iacoban.

Strategia de dezvoltare a judeţului Neamţ a costat aproximativ 140.000 de lei şi a fost întocmită de reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ şi cei ai firmei Igloo Architecture Bucureşti. Conform informaţiilor făcute publice în luna august, zona Romanului are mari oportunităţi de dezvoltare datorită poziţiei geografice şi a coridorului de transport IX paneuropean.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0