Prima paginăActualitate

Stranierii, invitaţi la schimbat impresii cu edilul Romanului

Stranierii, invitaţi la schimbat impresii cu edilul Romanului

Dimensiune text

 

primar Leoreanu LaurentiuPrimarul Laurenţiu Leoreanu a declarat că vrea să organizeze o întâlnire, în luna august, cu romaşcanii care muncesc în străinătate şi care, în această perioadă, se întorc acasă. Scopul acestei reuniuni este acela de a afla care le este traiul stranierilor, dar şi ce părere au aceştia despre cum arată oraşul.

Astfel de întâlniri s-au organizat încă din primul mandat al primarului Leoreanu, însă nu au fost neapărat foarte mulţi prezenţi. Totuşi, cei care au acceptat invitaţia făcută de conducerea administraţiei şi-au spus şi păsurile, au venit cu idei de îmbunătăţire a traiului romaşcanilor şi, chiar, s-au oferit să atragă investitori, chiar dacă toate aceste sugestii nu s-au şi concretizat. Oricum, pentru schimbul de idei constructiv, autorităţile vor să organizeze o „şezătoare”. „Intenţionăm să facem, în luna august, o întâlnire cu cei care muncesc în străinătate. Cei mai mulţi dintre cei care lucrează în străinătate nu au plecat de bine, au plecat şi au făcut multe sacrificii şi au încercat să se dezvolte acolo. Mai mult decât atât, majoritatea a trimis bani în ţară. Faptul că şi-au ajutat copiii, că şi-au construit o casă, faptul că au deschis o afacere – toate au însemnat o creştere din punct de vedere socio-economic pentru România. De aceea, aceşti romaşcani care lucrează în ţări străine şi vin acasă în luna august trebuie priviţi cu respect”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Citește și:   149 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 7.095 la nivel național

Pe cei care vor veni în luna august acasă din străinătate îi aşteaptă bâlciul tradiţional (ce se va desfăşura în perioada 28 iulie – 6 august), Ziua Marinei de la Bicaz (pe 15 august) şi Târgul de Gustar, care se va desfăşura în perioada 19-21 august, în centrul municipiului. Și pentru iubitorii sportului, finele lunii va aduce şi tradiţionalul turneu de handbal – Trofeul Roman Vodă Muşat.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Pai degeaba vin cu idei ca nu se schimba nimic , mai ales mentalitatea.